Evenimentul Zilei > Politica > Oamenii lui Cioloș, la Interne și Cancelarie
Oamenii lui Cioloș, la Interne și Cancelarie

Oamenii lui Cioloș, la Interne și Cancelarie

Șeful Cancelariei Primulu- ministru, Dragoș Tudorache, considerat mâna dreaptă a lui Dacian Cioloș, va fi transferat în poziția de ministru de Interne.

 La conducerea Cancelariei va ajunge Paul Gheorghiu, șeful de cabinet al lui Cioloș. Primulministru a spus că a dorit să pună un „civil” la Interne „pentru cât mai multă echidistanţă şi echilibru”. Viitorul ministru de Interne a fost judecător la Galați între 197 și 2002, după care a avut o fulminantă ascensiune în diverse misiuni externe, sub egida OSCE și ONU. Din 2003 până în 2005 a condus departamentul juridic al echipei Judecătorilor Internaţionali ONU, Administraţia Interimară ONU pentru Kosovo.

S-a grăbit să-și ia casă de la RAAPPS

Înainte de a ajunge șeful Cancelariei în cabinetul Cioloș, el a fost șef al unităţii Afaceri Internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene. În ianuarie 2016, presa a arătat că Tudorache a primit locuință de la RAAPPS, deși avea deja un apartament de 115 mp în București. Acoperirea legală a fost că ar fi avut nevoie de „siguranță și protecție”. Apartamenul lui Tudorache are 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Presa l-a acuzat pe Tudorache că ar fi implicat în acordarea unor controversate ajutoare de stat. La 29 august, ministerul de Finanțe a selectat șase firme – din 36 care au solicitat – cărora le-a aprobat ajutoare de stat în valoare de 621 milioane de lei. Ziarul Financiar a scris că „selecţia a doar şase proiecte din 36 a suscitat comentarii puternic negative din partea consultanţilor şi a companiilor ne se lectate”.