Evenimentul ZileiPoliticaOamenii cu care PSD vrea să cucerească jumătate din București

Oamenii cu care PSD vrea să cucerească jumătate din București

Oamenii cu care PSD vrea să cucerească jumătate din București
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, Gabriel Petrea, deschid în Bucureşti lista social-democraţilor la Senat, respectiv la Camera Deputaţilor. PSD și-a propus să obțină în București 50% din mandate. EVZ vă prezintă în exclusivitate lista provizorie a candidaţilor PSD din Capitală care şi-au „rezervat” un loc în viitorul Parlament, la alegerile din 11 decembrie. Majoritatea candidează în premieră la un loc de senator sau deputat

Lista PSD-iştilor care vânează un loc în Senat este marcată de foşti miniştri: Robert Cazanciuc (fost ministru al Justiţiei, văr prin alianţă cu Victor Ponta), Mihnea Costoiu (fost ministru al Cercetării) şi Ioan Vulpescu (fost ministru al Culturii). Pe lista de la Senat se mai regăsesc fostul consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, Şerban Nicolae, fostul director al Institutului Cantacuzino, medicul Graţiela Drăghici, dar şi fostul primar al Sectorului 1, Vasile Gherasim.


Laureat Antena 3

Un laureat al Antenei 3, Liviu Pleşoianu, candidează pentru un mandat de deputat PSD. El a câştigat concursul „Deşteaptă-te, române!”, organizat de 1 Decembrie 2015, pentru ideile sale de schimbare a României. Pe lista PSD se mai află directorul executiv al ONG-ului „Facias – Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului”, Oana Florea.


FOTO: DIana TusaExclusă din PNL, deputata Diana Tuşa a fost „recuperată” de PSD şi ocupă un loc fruntaş la Camera Deputaţilor. Soţul ei, Iosif Buble, deţine site-ul „ştiripesurse.ro”.

Directorul societăţii de salubrizare ECOSAL, Mirela Furtună şi activiştii romi Florian Manole şi Ciprian Necula se numără şi ei printre candidaţii PSD cu şanse reale să prindă un mandat de deputat. Manole este membru în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Sociolog de profesie, Ciprian Necula este secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene. Pe locul doi pe lista PSD la Camera Deputaţilor este fosta consilieră a lui Adrian Năstase, Carmen Moldovan, locul trei fiindu-i rezervat şefului Comisiei parlamentare de control a SRI, Georgian Pop.PSD mizează că va obţine în București 13 deputaţi şi 6-7 senatori la alegerile parlamentare. Foştii miniştri PSD Nicolae Bănicioiu (Sănătate) şi Eugen Teodorovici (Fonduri UE) nu au prins un loc în Capitală, dar vor primi un loc în teritoriu. PSD nu a vrut să riște un scandal intern, așa că a pus pe liste toți „greii” partidului, indiferent de gruparea din care fac parte.


FOTO: Robert CazanciucLista locurilor eligibile PSD

Camera Deputaţilor:
1. Gabriel Petrea (lider TSD)
2. Carmen Moldovan (deputat)
3. Georgian Pop (deputat)
4. Oana Florea (FACIAS)
5. Mihăiţă Vîrză (consilier general Capitală)
6. Diana Tuşa (deputat)
7. Dumitru Chiriţă (deputat)
8. Tudor Beatrice
9. Liviu Pleşoianu
10. Mirela Furtună (ECOSAL)
11. Florin Manole (CNCD)
12. Ciprian Necula (sociolog)
13. Gabriela Podaşcă (deputat)
Senat:
1. Ecaterina Andronescu (senator)
2. Şerban Nicolae (senator)
3. Robert Cazanciuc (fost ministru al Justiţiei)
4. Mihnea Costoiu (senator)
5. Ioan Vulpescu (deputat)
6. Graţiela Drăghici (medic)
7. Vasile Gherasim (fost primar al Sectorului 1)

Social-democraţii aleargă după antreprenori

PSD va merge în alegerile parlamentare cu sloganul „Îndrăzneşte să crezi în România”. „Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc”, spune PSD. Partid asociat după Revoluţie cu un bazin electoral rural, PSD îşi schimbă strategia şi vizează în premieră antreprenorii. PSD defilează cu măsuri precum „1 SRL gratuit, 1 leu capital social, o zi pentru înfiinţarea unei firme, cont bancar gratuit, esemnătură gratuită”, dar şi „Creşterea anuală cu 20% a numărului de firme existente şi creşterea competitivităţii”.

Ponta critică PRU

Fostul premier Victor Ponta a afirmat ieri că Partidul România Unită (PRU) nu are acordul lui pentru a-i folosi imaginea în campanie. Întrebat de ce nu dă PRU în judecată, el a spus: „Auziţi, dacă i-aş da în judecată pe toţi cei care spun prostii şi minciuni despre mine, m-aş judeca cu dvs. vreo sută de ani”.


Accesează: