Evenimentul Zilei > International > O ţară este în stare de ALERTĂ MAXIMĂ cauza războiului împotriva TERORISMULUI. Primul ministru a făcut acest anunţ
O ţară este în stare de ALERTĂ MAXIMĂ cauza războiului împotriva TERORISMULUI. Primul ministru a făcut acest anunţ

O ţară este în stare de ALERTĂ MAXIMĂ cauza războiului împotriva TERORISMULUI. Primul ministru a făcut acest anunţ

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, le-a cerut israelienilor să fie “în stare de alertă maximă”. Acest apel vine în contextul în care violenţele ce au loc în Ierusalim şi Cisiordania s-au extins.

Cetăţenii israelieni sunt în prima linie a războiului împotriva terorismului şi trebuie să fie în stare de alertă maximă”, a spus Netanyahu, informează Agerpres, citând AFP.  

Scopul terorismului este de a răspândi frica şi primul cuvânt de ordine pentru a-l învinge este de a ne păstra sângele rece şi rezistenţa, atât la nivel naţional, cât şi personal. Am cunoscut perioade mai grele şi vom depăşi şi acest nou val de teroare, dând dovadă de hotărâre, responsabilitate şi unitate”, a mai spus premierul israelian prin intermediul unui comunicat de presă.  

Tensiunile dintre palestinieni şi israelieni au dus la un nou atac cu cuţit în Oraşul Vechi al Ierusalimului şi, în pofida aparentelor eforturi de aplanare, s-au extins miercuri chiar în centrul Israelului, unde un palestinian a fost ucis după ce a atacat un soldat israelian.