Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Târnăveni au fost sesizați în jurul orei 5.00 și anunțați că tânara ar fi suferit o naștere spontană și nu și-ar fi dat seama ce se întâmplă.

„În această dimineaţă, în jurul orei 5,10, Poliția a fost sesizată că un copil nou-născut a căzut într-o toaletă exterioară din curtea unei case de locuit, în localitatea Suplac, strada Principală. Au intervenit pentru extragerea acestuia pompierii militari de la Secţia Târnăveni. Nou-născutul a fost extras din toaleta exterioară de către pompierii militari, dar din păcate acesta a fost declarat decedat de către medicul aflat la faţa locului”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

„Echipajul medical aflat la faţa locului a constatat decesul fătului. Cadavrul a fost transportat la IML pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a survenit decesul acestuia. Poliţiştii desfăşoară cercetări, sub supravegherea procurorului din cadrul parchetului competent, pentru comiterea infracţiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului de către mamă”, a mai precizat IPJ Mureş.

Copiii născuți de adolescente sunt condamnați încă de naștere la o viață grea și sunt mai vulnerabili atât social, cât și medical, în multe cazuri vorbind despre nașteri premature sau sarcini care nu au fost monitorizate medical.

„De cele mai multe ori, adolescentele mame provin din medii sărace, fără acces la asistență medicală constantă și de calitate. Și de aici, consecințe extrem de grave și, din păcate, ireversibile: nașteri premature, mortalitate infantilă ridicată, copii crescuți de copii, în medii socio-economice precare, perpetuând, de fapt, discriminările”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România, informează B1TV.