Cindy Hahn, 40 de ani, s-a ales cu tulburări permanente de memorie în urma loviturilor repetate pe care i le-au administrat vajnicii apărători ai legii din Carlsbad, California. Agresiunea s-a petrecut în iulie 2013 iar femeia tot încearcă să obţină în instanţă pedepsirea poliţiştilor care au agresat-o – considera ea – fără niciun motiv în faţa celor doi copii ai săi, în vârstă de 11, respectiv, şapte ani. Potrivit psihologilor care i-au consiliat, în sufletul micuţilor s-ar fi cuibărit un profund sentiment de vinovăţie că nu şi-au putut apăra mama de oamenii răi care au bătut-o.

Hahn, care este fiică de ofiţer de poliţie aflat la pensie, spune că agresiunea s-a produs după ce a intrat în vorbă cu un poliţist aşezat lângă o maşină căreia i se declanşase alarma. “M-a întrebat dacă e maşina mea. I-am spus că nu iar el mi-a dat un răspuns şocant: atunci vezi-ţi în p..da mă-tii de treabă. A continuat să mă înjure. Am sunat la poliţie şi am raportat incidentul, hotărând în acelaşi timp să-l filmez pentru a depune ulterior plângere”, a povestit Cindy Hahn. Câteva minute mai târziu, acelaşi poliţist o trăgea pe dreapta şi îi cerea să coboare din maşină, invocând “nepurtatea centurii de siguranţă”.  Solicita apoi întăriri şi, împreună cu un coleg care îi căra suspectei pumni cu nemiluita în cap şi peste faţă, reuşeşte s-o încătuşeze. Un al treilea poliţist a avut grijă ca martorii oculari să rămână la distanţă.

Pe înregistrarea care circulă prin presa occidentală se aud mai multe voci care încearcă să le spună poliţiştilor abia sosiţi la faţa locului că femeia “nu a făcut nimic”.

Mai multe decât atât, poliţia districtuală din San Diego a chemat-o în instanţă pentru că s-a opus reţinerii, folosind forţa împotriva oamenilor legii. În iulie anul acesta, poliţia şi-a retras plângerea. Femeia nu renunţă însă la procesul intentat autorităţilor considerând că brutalitatea poliţiştilor a fost dincolo de orice justificare. “Nu era necesar s-o lovească peste faţă”, spune şi tatăl femeii, fost angajat al Poliţiei din San Fernando. Reprezentanţii poliţiei nu au dorit să comenteze, precizând că dezbaterea cazului şi a vinovăţiei se face în faţa instanţei, cu probe, nu prin presă cu vorbe.

Te-ar putea interesa și: