De ce această vizită neașteptată? Nu am venit din solidaritate, pentru că statul a arătat deja asta.

Președintele Matarella i-a decorat deja pe aceștia oameni, proprietarii barului sunt Cavaleri ai Republicii.

Eu am venit să testez cafeaua și pot să vă spun că este foarte bună. Și am venit să le fac publicitate, pentru că, după ce se sting reflectoarele, se uită, nimeni nu-și mai amintește ce s-a întâmplat”, a spus cu ocazia aceasta Giuseppe Conte, relatează ziarul Il Messagerro, citat de publicația electronică de limba română www.gazetaromaneasca.com.

Așa cum a precizat și premierul, Roxana Roman a fost apreciată de statul italian, fiind decorată de președintele Republicii cu cea mai înaltă disctincție civilă, Ordinul „Meritul Republicii Italiene”.

Povestea Roxanei este legată de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când a înfruntat un clan mafiot din Roma. Totul a pornit în momentul în care membrii clanului au devastat barul româncei, nemulțumiți că nu au fost serviți înaintea altor clienți.

Fără să fie intimidați, Roxana și soțul ei au mers la poliție și au depus plângere. Nu s-au lăsat, apoi, până când făptașii nu au fost pedepsiți de Justiție, fiind condamnați la închisoare.

Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, spunea Roxana, anul trecut, după ce depusese plângere la poliție.