O renumită clinică din Germania oprește dozele de rapel la angajați. Motivul este îngrijorător

O renumită clinică din Germania oprește dozele de rapel la angajați. Motivul este îngrijorător Sursa: Pixabay

Așa-numitele „doze de rapel” destinate angajaților Clinicii Universitare din Münster (UKM) au fost oprite. Motivul: a fost observat un număr neobișnuit de mare de reacții adverse.

Cu câteva ore mai devreme, spitalul anunțase că va continua cu a treia doză de vaccin pentru cei 11.000 de angajați ai săi. Dar, potrivit unui comunicat de presă, suspendarea a fost confirmată de o purtătoare de cuvânt a Clinicii Universitare din Münster (UKM). 

Cu câteva ore mai devreme, se anunțase că cei 11.000 de angajați vor primi „rapelul” până la sfârșitul anului. Dar, după apariția acestor „efecte adverse legate de vaccinare” situația s-a arătat alarmantă.

Potrivit unui raport de la Westfälische Nachrichten, dozele de rapel pentru personalul care lucrează în unitățile de terapie intensivă au fost suspendate temporar.  „A fost prea mult pentru noi”, a declarat pentru ziar directorul de îngrijiri medicale UKM.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În prezent nu există dovezi științifice că rapelul este necesar pentru toată lumea”

Se temea că, din cauza reacțiilor la vaccin, ar putea lipsi mai mult personal decât ar permite lista. Trebuie menţionat că în acest scop, spitalul și-a înființat propriul centru de vaccinare pentru a treia injecție, după cum se poate vedea pe site-ul UKM.

Președintele școlii germane de medicină, Klaus Reinhardt, a declarat sâmbătă că în prezent nu există dovezi științifice că rapelul este necesar pentru toată lumea, relatează cotidianul german.

Premierul Bavaria Markus Söder (CSU) solicită o utilizare mai mare a testelor de anticorpi și a vaccinărilor de rapel pentru toate grupele de vârstă.

În Austria, câteva sute de lucrători din domeniul sănătății au lansat o pagină de Facebook #soschautswirklichaus pentru a milita împotriva mandatelor de vaccinare. Ei protestează împotriva vaccinării obligatorii și a agresiunii la locul de muncă împotriva celor care nu vor să fie injectați. Mulți dintre ei se tem să-și piardă locul de muncă.

Un membru al personalului medical ccare a lucrat într-un departament Corona timp de un an a spus: „Experiențele trăite nu corespund imaginii transmise de mass-media mainstream”, a dezvăluit ea, potrivit krone.at.