Avertisment teribil de la OMS Europa. Previziuni sumbre cu privire la morții de Covid până în februarie. Cifra este înfiorătoare

Avertisment teribil de la OMS Europa. Previziuni sumbre cu privire la morții de Covid până în februarie. Cifra este înfiorătoareSursa: Pixabay

Diectorul OMS Hans Kluge a vertizat că Europa este singura regiune din lume în care rata de infectare cu SARS-Co-2 este în creștere: 192 de cazuri la 100 de mii de oameni. Vor fi „Jumătate de milion de morţi din cauza Covid-19 în regiune până în februarie”, a spus reprezentantul OMS.

Creșterea infecțiilor în Europa este „extrem de îngrijorătoare. Ar putea muri circa o jumătate de milion de persoane în următoarele două luni, avertizează OMS Europa.

„Suntem, din nou, epicentrul. Ritmul actual al transmiterii Covid-19 în cele 53 de ţări din regiunea europeană (a OMS) este îngrijorător. Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza Covid-19 în regiune până în februarie”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă online, diectorul OMS Europa Hans Kluge.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările din cauza Covid-19 ”s-au dublat în decurs de o săptămână”. Urmează, la mare distanță, America, unde sunt 72 de cazuri la 100.000 de oameni. Printre țările unde s-a tras din nou alarma figurează Germania unde, potrivit ministrului lor al Sănătății, există o așa-zisă „pandemie a nevaccinaţilor”.

Olanda, Franța, Cehia și Austria raportează, de asemenea, cifre alarmante

„După mai multe săptămâni de stabilitate și scădere, numărul de infectari e din nou în creștere. Suntem într-un moment crucial al pandemiei. Încă n-am depășit pericolul”, a declarat un comisar european pentru sănătate.

Spitalele sunt supuse celei mai mari presiuni în țările cu rată scăzută de vaccinare: România, Bulgaria, Letonia, Lituania și Estonia. Dar și Cehia tocmai a raportat 9.900 de cazuri noi în 24 de ore, cel mai mare număr din ultimele 8 luni și o creștere de peste 30% față de săptămâna anterioară. În Cehia, rata de vaccinare este de doar 57%.

„Cu siguranță, situația se va înrăutăți în zilele următoare. Va crește numărul de cazuri grave și cred că vom trece de 20.000 de infectari zilnic”, a spus un fost ministru al Sănătății din Cehia.

Situația se înrăutățește în unele țări occidentale deşi rata de vaccinare nu e la fel de mare că în Italia, Spania, Portugalia

În Germania, contaminarea a luat din nou avant după finalul concediilor. În ultimele 24 de ore, Berlinul a raportat 194 decese sipeste 20.000 de noi cazuri, dublu față de ziua precedentă. „În acest moment, ne confruntăm cu pandemia nevaccinaților, e un asalt masiv. Sunt în creștere numărul de infectări, numărul de decese și, mai ales, numărul de pacienți în stare gravă”, a explicat un ministru federal al Sănătății.

Ce este de subliniat: până acum doar 67% dintre germani au primit două doze de vaccin, iar administrarea celei de-a treia doze este extrem de lentă. „Din păcate, valul al patrulea evoluează exact așa cum ne temeam, pentru că nu s-au vaccinat destui oameni și pentru că măsurile de protecție nu sunt implementate în mod adecvat”, a declarat președintele Institutului Robert Koch.

„Dacă într-o singură zi petrecută la Roma, certificatul meu sanitar a fost verificat de mai multe ori decât în 4 săptămâni acasă, în Germania, atunci e clar că e loc de mai bine la capitolul asta”, a spus ministrul Sănătății din Germania.

În Europa Occidentală, doar Marea Britanie are o situație mai proastă decât Germania, cu o medie de 40.000 de cazuri zilnice și peste 200 de decese. Dar și Franța a depășit miercuri pragul de 10 mii de noi cazuri, pentru prima dată în două luni. Trei sferturi dintre francezi au schemă completă de vaccinare. Spania are în schimb în jur de 2.500 de teste pozitive pe zi și 20 de decese, anunță stirileprotv.

Ne puteți urmări și pe Google News