Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates a emis un avertisment terifiant. Vom fi atacaţi de „variola bioteroristă”. Nimeni nu ne va mai putea salva
Bill Gates a emis un avertisment terifiant. Vom fi atacaţi de „variola bioteroristă”. Nimeni nu ne va mai putea salva

Bill Gates a emis un avertisment terifiant. Vom fi atacaţi de „variola bioteroristă”. Nimeni nu ne va mai putea salva

Bill Gates a emis un avertisment terifiant cu privire la o „pandemie de variolă bioteroristă”, care aparent ar putea apărea dacă guvernele nu folosesc lecțiile învățate din COVID-19 pentru a se pregăti cu înțelepciune.

Al patrulea cel mai bogat om din lume a spus că pentru a evita acest tip de situație, ar fi nevoie de „zeci de miliarde” care să fie cheltuite în cercetare și dezvoltare, ca măsură preventivă. Și el a spus că guvernele trebuie să înceapă să se pregătească chiar acum, dacă vor să evite aceste „atacuri de germeni”, deoarece ceste atacuri ar putea avea un rezultat „mult mai rău” decât pandemia pe care o vedem astăzi.

„Există epidemii cauzate în mod natural și epidemii cauzate de bioterorism care ar putea fi chiar mult mai rele decât ceea ce am experimentat astăzi și totuși, progresele științei medicale ar trebui să ne ofere instrumente pe care, știți, le-am putea face dramatic mai bine, a declarat Gates.

Bill Gates a oferit și soluții pentru a evita catastrofa

O sugestie a fost crearea unui nou grup de sarcini pentru pandemie, în valoare de miliarde de dolari, pentru Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). El a spus: „Probabil vom avea nevoie de aproximativ un miliard pe an pentru un grup operativ la nivelul OMS, care să supravegheze fenomenul. Ce se întâmplă dacă un bioterorist ar aduce variola în 10 aeroporturi? Știi, cum ar răspunde lumea la asta? Ați crede că aceasta ar fi o prioritate?”.

El a adăugat: „Sper că peste cinci ani pot scrie o carte numită „Suntem pregătiți pentru următoarea pandemie”, dar va fi nevoie de zeci de miliarde pentru  cercetare și dezvoltare – SUA și Marea Britanie vor face parte din asta.

Dl Gates a avertizat, de asemenea, în 2014, că lumea nu va fi pregătită pentru o pandemie

El a avertizat atunci: „Nu este nevoie să intrăm în panică… dar trebuie să ne pregătim”. „Dacă ceva ucide peste 10.000 de oameni în următoarele câteva decenii, este cel mai probabil să fie un virus extrem de infecțios, mai rău decât un război. De fapt, am investit foarte puțin într-un sistem pentru a opri o epidemie, nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie”, spunea atunci Bill Gates şi ca dovadă că a avut dreptate, a venit pandemia de Covid-19, relatează Express.

Ce înseamnă bioterorismul

Bioterorismul este eliberarea deliberată de virusuri, bacterii, toxine sau alți agenți daunatoari folosiți pentru a produce boli sau moartea oamenilor, animalelor sau plantelor. Acești agenți sunt de obicei găsiți în natură, dar este posibil că acestea să sufere mutații sau modificări pentru a crește capacitatea lor de a provoca o boală, a le face rezistente la medicamentele actuale, sau pentru a crește capacitatea lor de a se răspandi în mediul înconjurător.

Agenții biologici pot fi răspândiți prin aer, apă, sau în alimente. Teroriștii au tendința de a folosi agenți biologici, deoarece acestea sunt extrem de dificil de detectat și nu provoacă boli decât după câteva ore sau câteva zile. Unii agenți ai terorismului biologic, cum ar fi virusul variolei, se poate transmite de la persoană la persoană, iar altele, cum ar fi antraxul, nu se răspândesc.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: