Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates, Jeff Bezos, atacați crunt după petrecerea pe un super iaht departe de ochii lumii. Ce li se reproșează miliardarilor
Bill Gates, Jeff Bezos, atacați crunt după petrecerea pe un super iaht departe de ochii lumii. Ce li se reproșează miliardarilor

Bill Gates, Jeff Bezos, atacați crunt după petrecerea pe un super iaht departe de ochii lumii. Ce li se reproșează miliardarilor

Filantropul miliardar și fondatorul Microsoft Bill Gates și-a sărbătorit recent cea de-a 66-a aniversare pe un superyacht aflat în largul coastei Turciei. Al doilea cel mai bogat om din lume și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a fost printre cei 50 de invitați la petrecerea privată a lui Gates.
Acum s-a aflat de ce petrecerea lui Bill Gates a avut loc într-o zonă retrasă, iar oaspeții au fost transportați cu elicoptere private pe iahturile ancorate în largul coastei Turciei. Miliardarii au încercat să fie cât se poate de discreți de teamă ca lumea încercată care luptă cu pandemia, cu problemele climatice, cu sărăcia şi foametea să nu afle cum se distrează.

Au fost peste 50 de invitaţi pe plaja Sea Me Beach din Fethiye, pe malul Mediteranei

Un tabloid important din Marea Britanie a raportat că Bezos a sosit la petrecerea pe iaht cu elicopterul. Odată cu apariția rapoartelor despre petrecere şi amprenta de carbon în urma evenimentului miliardarilor, toată presa s-a arătat indignată deoarece chiar ei susțin public de fiecare dată că planeta trebuie salvată.

În consecință, mulți au ieșit pe social media și i-au criticat pe Gates și Bezos făcându-i ipocriți. Oamenii au susținut că, pe de o parte, ambii filantropi se exprimă cu privire la urgența luptei împotriva climei și, pe de altă parte, se răsfăță în lux provocând emisii de carbon revoltătoare.

După cum se raportează, călătoria cu elicopterul a lui Bezos a generat cantități uriașe de dioxid de carbon, în timp ce iahtul, locația petrecerii lui Gates, generează 19 tone de emisii de CO2 într-o singură zi.

Toţi cei 50 de oaspeți au fost transportați cu elicoptere private de pe iahturile lor ancorate în larg

Super iahtul se numește Lana și a fost închiriat de Gates cu 1,8 milioane de lire sterline pe săptămână. Oaspeții lui Gates au zburat de pe yacht la o plajă retrasă din orașul Fethiye, numită Sea Me Beach.

Iahtul Lana are facilități precum piscină, jacuzzi, sală de sport, club, plajă. La petrecerea de 4 ore a lui Gates, telefoanele mobile nu au fost permise. În meniu era pizza, sushi, fructe de mare locale și șampanie curgătoare.

Ce este şi mai revoltător, Bill Gates este unul dintre cei mai vocali activiști pentru schimbările climatice, dar de ziua lui a uitat cu desăvârșire să fie un exemplul. Acum, lumea se întreabă cu ce tupeu va mai veni Gates să ceară oamenilor să nu mai polueze când el şi restul amicilor miliardari nu ţin cont de criza climatică a planetei, notează dnaindia.