Evenimentul Zilei > Actualitate > O poveste superbă de dragoste! Cine e lady Brigitte Macron
O poveste superbă de dragoste! Cine e lady  Brigitte Macron

O poveste superbă de dragoste! Cine e lady Brigitte Macron

Emmanuel Macron, 39 de ani, doi ani ministru şi nicio alegere câştigată mai înainte, a sărit pe scenă pentru a sărbători succesul în primul tur de scrutin al prezidenţialelor franceze unde va fi la balotaj, împreună cu soţia sa, Brigitte, cu 24 de ani mai în vârstă decât el, adică fosta lui profesoară de la liceu. Cu siguranţă va fi cea mai neobişnuită primă doamnă a Franţei.

Pentru el, ea a abandonat învăţământul şi a divorţat de fostul soţ căsătorindu-se cu ''copilul minune'' al politicii franceze, care nu e niciodată despărţit de Brigitte a sa, omniprezentă, consilieră ascultată şi un punct central în campania electorală, dar mută în public.

Emmanuel Macron nu poate exista fără Brigitte Trogneux, povesteşte el în cartea ieşită pe piaţă la începutul lui martie. Autoarele, Caroline Derrien şi Candice Nedelec, povestesc despre o pereche care împarte ambiţia pentru putere. ''Bibi'' este descrisă ca ''ochii şi urechile lui Manu''. Ex profesoara de franceză reciteşte discursurile soţului, controlează articolele apărute în presă, se ocupă de jurnaliştii care iau interviuri, îl însoţeşte pe Emmanuel oriunde ar merge.

Brigitte  a predat la liceul din Amiens frecventat de Emmanuel. S-au cunoscut când el, 15 ani, frecventa cursul de teatru pe care ea îl iniţiase cu o lucrare despre ''Arta comediei'' de Eduardo De Filippo. El îi spunea că vrea să se căsătorească cu ea, dar ea jură că atunci n-au avut nicio relaţie.

Brigitte n-are o însărcinare oficială în mişcarea ''En Marche'', creată de soţ. Dar e mereu alături de el, la fel cum se întâmpla când acesta era ministrul Economiei sub preşedintele Francois Hollande. În noiembrie 2015, însuşi Macron a mărturisit la Canal+ că soţia era prezentă la întâlnirile sale cele mai importante.

''Prezenţa sa continuă este necesară fiindcă contribuie la a crea o altă atmosferă…părerea ei contează'', mărtuiseşte Emmanuel. Doamna Macron a declarat pentru Paris Match în 2016:

''A fi căsătorită cu un om politic nu e o treabă uşoară. Trebuie să stai în picioare şi să taci''. Privind un model al său ca primă doamnă, acela este Carla Bruni (soţia ex preşedintelui Sarkozy): ''a fost foarte criticată, dar a trecut peste toate cu clasă'', a spus ea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: