Evenimentul Zilei > Social > O, nu! YouTube a fost afectat de marea molimă. Utilizatori loviţi în plin! Este oficial
O, nu! YouTube a fost afectat de marea molimă. Utilizatori loviţi în plin! Este oficial

O, nu! YouTube a fost afectat de marea molimă. Utilizatori loviţi în plin! Este oficial

Epidemia de Coronavirus a atins chiar şi gigantul YouTube. Mai-marii companiei Alphabet Inc (cea care deţine populara platformă) au anunţat vineri că vor reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului.

Măsura este luată în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, informează Reuters, citată de Agepres.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat asta pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Trebuie amintit că înregistrările video reprezintă o parte substanţială a traficului de date pe internet, iar până la această idee,
Breton a discutat cu directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, şi cu Susan Wojcicki, CEO al YouTube.

Chiar dacă autoizolarea i-a închis pe oameni în propriile case, până în prezent au fost observate doar câteva „vârfuri” de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului.

„Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit”, este explicaţia transmisă de compania americană într-un comunicat de presă.

Cum vor fi afectaţi fanii platformei YouTube? Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

În acelaşi context amintim şi că furnizorii de telecomunicaţii din Europa, de la Vodafone la Deutsche Telekom, au raportat o creştere a traficului de date în ultimele zile.