Evenimentul Zilei > Actualitate > O noua TEORIE ar putea DEMONSTRA cum a apărut viaţa pe Pământ, însă CREŞTINII vor fi îngroziţi
O noua TEORIE ar putea DEMONSTRA cum a apărut viaţa pe Pământ, însă CREŞTINII vor fi îngroziţi

O noua TEORIE ar putea DEMONSTRA cum a apărut viaţa pe Pământ, însă CREŞTINII vor fi îngroziţi

O nouă teorie ar putea răspunde la întrebarea referitoare la începuturile lumii, dar, totodată, şi să-l scoată pe Dumnezeu din ecuaţie. Un cercetător al fundaţiei Richard Dawkinks susţine că noua teorie va îngrozi creştinii.

Cercetătorul susţine că viaţa nu a apărut din greşeală sau din noroc, ci că existenţa a evoluat singură, din necesitate, ca o urmare a legilor naturii, notează The Independent.

Noua teorie, propusă de un cercetător de la fundaţia Richard Dawkins şi apărută în Revista Quanta, susţine că atunci când un grup de atomi este expus o perioadă mai mare la o sursă de energie, ea se va restructura pentru a disipa şi mai multă energie. E posibil că apariţia vieţii să nu însemne aranjarea atomilor într-o anumită formă, susţine el, ci mai degrabă un eveniment inevitabil realizat în anumit condiţii.

"Dacă veţi aşeza un grup de atomi sub o sursă de lumină pentru o perioadă destul de lungă, n-ar trebui să fii surprins să vezi că obţii o plantă”, a declarat acesta.

Paul Rosenber a scris săptămna pe site-ul fundaţiei că teoria ar putea face lucrurile mult mai rele pentru crea'ionişti. Aşa cum notează acesta, ideea că fiinţele vii ar putea evolua din lucruri fără viaţă a fost descrisă de filosofii presocratici.