Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone

Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone Apple face trei schimbări majore. Europa este vizată. Sursa foto: Pixabay

Apple lansează o nouă actualizare pentru iPhone și iPad, iOS 17.1.1. Această actualizare este disponibilă doar pentru anumite modele de iPhone și iPad.

Apple a lansat pe data de 7 noiembrie 2023 actualizarea pentru iPhone și iPad, iOS 17.1.1. La doar trei săptămâni, a apărut o nouă versiune, iOS 17.1.2. Actualizarea iOS 17.1.2 și iPadOS 17.1.2 va rezolva următoarele probleme:

problema (CVE-2023-42916) permite ca procesarea conținutului web să dezvăluie informații sensibile. Există rapoarte că această problemă ar fi putut fi exploatată pe versiunile mai vechi de iOS, anterioare versiunii 16.7.1. Problema a fost remediată prin prin îmbunătățirea procesului de validare a intrărilor (datele sau informațiile introduse într-un program sau sistem) pentru a preveni accesul la informații dincolo de limitele prevăzute. problema (CVE-2023-42917) permite procesarea conținutului web să execute cod arbitrariu. Vulnerabilitatea de „corupție a memoriei” a fost abordată prin îmbunătățirea blocării, prevenind astfel exploatările similare.

Apple rezolvă problemele de securitate

Aceste probleme de securitate (CVE-2023-42916) și (CVE-2023-42917) permiteau conținutului web să dezvăluie informații sensibile și să execute cod arbitrar. Actualizarea va îmbunătăți validarea intrărilor și blocarea îmbunătățită, prevenind astfel exploatările similare în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Apple

Apple lansează o nouă actualizare. Ce beneficii vor avea utilizatorii. Sursa foto. Dreamstime

Cum funcționează WebKit

WebKit funcționează ca un motor de randare a paginilor web, interpretând codul HTML, CSS și JavaScript și afișând conținutul paginilor web pe ecranele dispozitivelor. Este esențial în furnizarea unei experiențe de navigare web pe dispozitivele Apple și pe alte platforme care utilizează acest motor.

Webkit este utilizat de consolele PlayStation începând cu PS3, sistemele de operare mobile Tizen, cititorul de cărți electronice Amazon Kindle, consolele Nintendo începând cu 3DS Internet Browser. Acesta este utilizat nu doar în Safari, ci și în alte browsere web și aplicații din ecosistemul Apple, precum și în alte dispozitive și platforme.

Pe ce telefoane este disponibilă actualizarea

Actualizarea este disponibilă pentru smartphone-uri pornind de la iPhone XS și modelele ulterioare, iPad Pro 12.9 inchi a doua generație și modelele ulterioare, iPad Pro 10.5 inchi, iPad Pro 11 inchi (1st Gen) și modelele ulterioare, iPad Air (3rd Gen) și modelele ulterioare, iPad (6th Gen) și modelele ulterioare, și iPad mini (5th Gen) și modelele ulterioare.