O mumie, conservată perfect timp de 700 de ani, descoperită de către chinezi

O mumie, conservată perfect timp de 700 de ani, descoperită de către chinezi

Imaginile sunt grăitoare şi incredibile în acelaşi timp. Acestea arată o mumie conservată timp de 700 de ani, care a fost descoperit din greşeală de către muncitorii care aveau ordin să extindă o stradă într-o provincie din estul Chinei.

Cadavrul femeii de rang înalt este considerat a face parte din dinasta Ming, puterea de guvernământ în China între 1368 şi 1644, relatează ediţia online a Daily Mail. Mumia, care a fost găsit în oraşul Taizhou, în provincia Jiangsu, împreună cu alte două morminte din lemn, oferă o incursiune fascinantă în viaţa oamenilor din acele timpuri. Descoperită la doi metri sub suprafaţa drumului, trăsăturile femeii - de la cap la pantofii ei - şi-au păstrat starea lor iniţială, şi sunt foarte puţin deteriorate. După ce descoperirea a fost făcută de către muncitorii rutier, la sfârşitul lunii trecute, arheologii chinezi, de la cel mai apropiat Muzeu, au fost chemaţi să sape în zonă pentru a afla mai multe, a relatat agenţia de stat Xinhua News. Ei au fost surprinşi de starea extrem de bună a pielii femeii, a genelor, părului şi a feţei. A fost ca şi cum ar fi decedat recent. Trupul ei, care măsoară 1.5 metri înălţime, a fost găsit scufundat într-un lichid maro în interiorul sicriului. Sicriul a fost deschis la începutul acestei săptămâni, pe 1 martie.

Mâna dreaptă a mumiei, veche de 700 de ani, avea pielea foarte bine conservată, şi purta un inel.

FOTO: Agerpres Mumia purta un costum tradiţional al dinastiei Ming, şi, de asemenea, în sicriu au fost găsite oase, ceramică, scrieri antice şi alte relicve. Aceasta este cea mai recentă descoperire după o acalmie de trei ani în zonă. Într-adevăr, între 1979 şi 2008, cinci mumii au fost descoperite, toate în stare foarte buna. Aceste descoperiri cresc interesului pentru învăţarea tehnicilor de înmormântare şi conservare a acestei dinastii. Director Muzeului din Taizhou, Wang Weiyin, a declarat pentru Xinhua, citat de Daily Mail că hainele mumiei sunt realizate în mare parte din mătase, cu un pic de bumbac. El a spus că, de obicei, mătasea şi bumbacul sunt foarte greu de păstrat şi săpăturile au demonstrat că astfel de tehnologii de mumificare  erau folosite doar în cazul persoanelor de rang înalt. Dinastia Ming, care a construit Oraşul Interzis şi a restaurat Marele Zid, a fost ultima dinastie din China şi a marcat o epocă de creştere economică şi splendoare culturală care a produs primele contacte comerciale cu Occidentul.

Ne puteți urmări și pe Google News