Evenimentul Zilei > Actualitate > O legendă a jazz-ului, răpusă de coronavirus, într-un spital din Paris
O legendă a jazz-ului, răpusă de coronavirus, într-un spital din Paris

O legendă a jazz-ului, răpusă de coronavirus, într-un spital din Paris

Unul dintre cei mai mari artiști din lumea jazz-ului, Manu Dibango, a murit, marți, din cauza virusului Covid-19.

Legendarul saxofonist camerunez Manu Dibango, pioner al stilului muzica afro-jazz, a decedat, marți, într-un spital din Paris, la vârsta de 86 de ani, din cauza coronavirusului, anunță reprezentanții acestuia.

Dibango locuia în Franța încă din anul 1949 și a devenit celebru pentru hitul „Soul Makossa(, lansat în 1972, dar și pentrul faptul că a îmbinat cu succes stilul funk cu muzica tradițională cameruneză și jazz-ul cu muzica clasică. Pentru contribuția artistică, Manu Dibango a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare, în 2010.

Star-ul muzicii jazz l-a acuzat de plagiat pe Michael Jackson, în 2009, în cazul a două dintre piesele apărute pe albumul „Thriller”. Ulterior, cei doi mari artiști au căzut la învoială în instanță. (foto: facebook.com/ManuDibangoOfficiel)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.