Evenimentul Zilei > Actualitate > VASLUI. O gravidă găsită moartă în pat în timp ce concubinul se îmbăta cu prietenii
VASLUI. O gravidă găsită moartă în pat în timp ce concubinul se îmbăta cu prietenii

VASLUI. O gravidă găsită moartă în pat în timp ce concubinul se îmbăta cu prietenii

O femeie de 38 de ani, gravidă în două luni, din Pribeşti, judeţul Vaslui sa fost găsită moartă în pat. Concubinul ei era la băutură cu amicii din sat

Femeia a plecat duminică de acasă, la mama ei, în acelasi sat, să verifice dacă poştasul i-a adus pensia. A rămas peste noapte acolo si a doua zi, concubinul său, Costel Gherasim a mers să o ia acasă. Bărbatul a povestit că a găsit-o dormind, beată, fără foc în casă şi fără mâncare, cu o sticlă de vin la căpătâi. A luat-o acasă, dar, pe drum, a scăpat-o din mână şi femeia ar fi căzut cu faţa în zăpadă. A reusit să ajungă cu ea acasă, ajutat de un verisor cu care s-a apucat apoi de băut. La un moment dat, a verificat starea femeii şi a constatat că murise, scriu ziariştii de la site-ul vasluian vremeanoua.ro. Cazul este acum anchetat de politisti, iar cadavrul a fost preluat de medicina legală. Oamenii din sat spun că, de fapt, femeia ar fi murit din cauza bătăilor primite de la concubinul său. Bărbatul are un trecut violent şi sătenii au povestit ziariştilor de la vremeanoua.ro că, între cei doi au fost dese scandaluri, mai ales că ambii erau cunoscuţi ca mari beţivani. Examenul medico-legal va stabili dacă este vorba de o moarte accidentală sau de o crimă.

“Am găsit-o ruptă de băutură. Si pe ea şi pe mamă-sa”

Chestionat despre cele întâmplate, concubinul femeii, Costel Gherasim, spune că, după ce a ajuns cu victima acasă, s-a apucat de băut împeună cu un verisor. La scurt timp, a găsit-o moartă, în pat şi a sunat la 112. “Duminică dimineaţă a luat două borcane cu compot şi a plecat la soacră-mea acasă. Voia să verifice dacă nu cumva i-a venit pensia. Avea probleme şi lua o pensie de handicap. Până seara nu a mai ajuns acasă. A doua zi, pe la prânz, am plecat după ea să văd ce face şi să o aduc acasă. Am găsit-o ruptă de băutură. Si pe ea şi pe mamă-sa. Dormea în pat, fără nimic de mâncare în casă, fără foc în sobă şi cu o sticlă de vin la cap. M-am supărat, i-am luat sticla şi am vărsat vinul. Apoi am luat-o de braţ să o duc acasă. Pe la jumătatea satului i-am dat drumul că ne vedea lumea din sat şi râdea de noi. Nu a reusit să se ţină pe picioare decât doi metri, apoi a căzut cu faţa în zăpadă. S-a zdrelit la nas şi la buză. Un vecin a văzut-o căzută si mi-a spus să nu o las acolo că îngheată. Nu am mai fost în stare să o ridic si am sunat un verisor să mă ajute să o iau acasă cu căruta. Am dezbrăcat-o de hainele ude, le-am pus pe sobă la uscat si am scos o cană cu vin să o beau cu cei care m-au ajutat să o aduc acasă. La un moment dat, am mers să pun lemne pe sobă si să văd dacă este bine. O lăsasem dormind. Sforăia. Când am fost din nou, am găsit-o cu spume la gură şi moartă. Am sunat după ajutor. Prima dată la post la comună, am sunat de vreo şase ori, dar nu mi-a răspuns nimeni. Apoi am apelat 112 şi au venit poliţiştii de la Vaslui. M-au luat la întrebări că de ce e zgâriată pe nas şi pe buză şi de ce i-am pus hainele la uscat pe sobă”, a declarat Costel Gherasim, concubinul femeii decedate de la Pribesti.

Sătenii cred că a fost crimă

Oamenii din sat sunt de altă părere. Ei au povestit ziariştilor de la vremeanoua.ro că ambii aveau darul betiei şi îi puteai vedea beţi mai tot timpul. De asemenea, spun că între cei doi scandalurile şi bătăile se ţineau lant. Mai mult, povestesc că, în urmă cu 12 ani, acesta şi-ar fi bătut şi mama foarte rău. În urma bătăilor primite, bătrâna a ajuns la spital având craniul sfărâmat şi are o placă metalică acum, în locul unei bucăţi de os. De atunci zace la pat, iar Costel Gherasim îi are grija pentru banii de pensie pe care îi primeşte. Un sătean a povestit: “Omul acesta trebuia să fie în puşcărie de multă vreme. Nu m-ar mira să aud că el a omorât-o pe Adriana. O bătea des şi foarte tare. De mamă-sa mai avea grijă pentru banii de pensie. Dar de femeia asta îsi bătea joc ori de câte ori avea ocazia. Nici nu stiu exact ce era între ei. Azi erau împreună, ca mâine să se bată şi să se despartă. A bătut-o şi pe mamă-sa de are acum o placă de metal la cap. Dar atunci nu a depus femeia plângere şi el a scăpat”.