Evenimentul Zilei > Politica > O gravidă din Brăila a ajuns la un spital din Slobozia după aproape 20 de ore de la chemarea salvării
O gravidă din Brăila a ajuns la un spital din Slobozia după aproape 20 de ore de la chemarea salvării

O gravidă din Brăila a ajuns la un spital din Slobozia după aproape 20 de ore de la chemarea salvării

După aproape 20 de ore de la momentul la care a solicitat o ambulanţă, o femeie gravidă din localitatea Tătaru, judeţul Brăila, aflat sub cod roşu de vânt şi ninsori, a ajuns la o unitate medicală din Slobozia ca să nască. În judeţul Brăila, marți, la miezul nopții, erau 18 drumuri judeţene închise şi toate drumurile naţionale. Totodată, 67 de localităţi nu au curent electric, iar 57 nu au apă.

Femeia de 36 de ani, din judeţul Brăila, care se află la a treia naştere, a solicitat o ambulanţă, luni dimineaţă, la ora 4.00, când a simţit că trebuie să nască. Ambulanţa care a pornit spre femeie s-a chinuit ore în şir, din cauza viscolului şi a ninsorii abundente, să ajungă în zona în care se afla pacienta, iniţial la dispensarul din localitatea Tătaru, apoi la domiciliul unui asistent medical din acelaşi sat, unde femeia a ajuns după ce a început să aibă dureri, transmite Mediafax.

În cele din urmă, ambulanţa a ajuns la locuinţa unde era cazată gravida şi a transportat-o la spitalul din Slobozia, acesta fiind mai aproape decât maternitatea din Brăila, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian.

Femeia gravidă a ajuns astfel la spital după aproape 20 de ore de la momentul la care a chemat o salvare pentru a o transporta la o unitate medicală.

Transportarea femeii la spital a fost tergiversată şi din cauză că echipajele de salvare nu au fost lăsate să pornească spre Slobozia, localitate mult mai apropiată de Tătaru decât de Brăila, dar şi de faptul că nu au fost trimise utilaje de deszăpezire care să meargă înaintea salvării. În tot acest timp, însă, femeia a fost supravegheată de un cadru medical din localitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, o şenilată din cadrul ISU Brăila se îndreaptă spre localitatea Spiru Haret, unde un bătrân cu sondă urinară are nevoie de asistenţă medicală de specialitate, din Brăila până în această localitate fiind circa 10 – 12 kilometri. Şoseaua este însă împracticabilă din cauza nămeţilor de zăpadă.

Judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu de ninsoare şi vânt până la ora 18.00. Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: