Senatoarea Tammy Duckworth se află pe lista cu numele posibililor candidați pentru funcția de vicepreședinte cu care se va prezenta democratul Joe Biden la viitoarele alegeri pentru Casa Albă. Duckworth s-a născut la Bangkok, are 52 de ani și este cunoscută pentru munca ei în problemele veteranilor, în politici de sănătate și de securitate națională, conform BBC.

Senatoarea Tammy Duckworth a fost doborâtă cu elicopterul în Irak, incident în care și-a pierdut ambele picioare. Ea a primit distincția Purple Heart, acordată militarilor care sunt răniți sau uciși în misiune.

După război a declarat că înrolarea a fost o greșeală, chiar dacă a făcut acest lucru urmând exemplul tatălui ei care a luptat în Vietnam.

„E o lecție grea. Sper că națiunea va fi mai sceptică cu motivele de a pleca la război”, spune ea

Senatorarea democrată a atras atenția opiniei publice printr-o declarație făcută la CNN, când s-a arătat deschisă la ideea mutării statuilor care îi reprezintă pe părinții fondatori ai Americii, care au fost în același timp și proprietari de sclavi.

Ea a punctat, din nou, la imagine, în momentul în care Tucker Carlson, realizator Fox News, post de televiziune apropiat președintelui Donald Trump i-a pus la îndoială patriotismul. Tammy Duckworth l-a invitat să încerce protezele sale, pe care le-a primit după ce și-a pierdut picioarele în război.

„Nu ar vrea Tucker Carlson să meargă o milă cu picioarele mele și să-mi spună dup-aia dacă iubesc sau nu America”, a declarat Tammy Duckworth.

Un vicepreședinte cu priză la public

Mulți democrați sunt de părere că activitatea ei din armată, tenacitatea pe care o manifestă în opoziție și originile asiatice ar putea fi tot atâtea atuuri în susținerea unei candidature alături de Joe Biden.  Aceștia cred că Tammy Duckworth, pe post de candidat la funcția vicepreședinte, ar atrage voturile veteranilor, ale asiaticilor și ale femeilor.

În opinia acestora, candidatul la funcția de vicepreședinte va juca un rol important în alegerile pentru Casa Albă, având în vedere vârsta înaintată a lui Joe Biden, 77 de ani.

Colegii săi de partid iau în calcul faptul că la finalul unui eventual mandat, Joe Biden va avea 82 de ani, iar acest lucru va reprezenta o piedică pentru o a doua candidatură. Drept urmare, cel care îi va lua locul va fi vicepreședintele său.

Pe lista scurtă a viitorilor posibili candidați democrați la poziția de vicepreședinte se mai află senatorul de culoare Kamala Harris, fostul consilier pe probleme de securitate națională Susan Rice, guvernatorul statului Michigan Gretchen Whitmer, senatorii Elizabeth Warren, Tammy Baldwin, Kyrsten Sinema.