Evenimentul Zilei > Actualitate > O familie s-a trezit în cont cu 50 de miliarde de dolari. De unde proveneau banii şi ce au făcut cu ei
O familie s-a trezit în cont cu 50 de miliarde de dolari. De unde proveneau banii şi ce au făcut cu ei

O familie s-a trezit în cont cu 50 de miliarde de dolari. De unde proveneau banii şi ce au făcut cu ei

O familie s-a trezit în cont cu 50 de miliarde de dolari. Bărbatul a declarat presei locale că a primit un apel de la soția sa, care i-a cerut să se așeze pe scaun înainte de a-i da vestea.
Un cuplu din Baton Rouge, Louisiana, a fost șocat când a descoperit în cont 50 de miliarde de dolari, bani care au fost virați din greșeală.
 „Nu am văzut niciodată atâtea zerouri. A fost o nebunie să aflu aşa ceva pentru că nu am văzut niciodată în viaţa mea atât de multe zerouri, a spus el, potrivit presei locale.

Bărbatul a sunat la bancă pentru a afla de ce au fost depuși banii în contul său

Darren James: „Nu aveam de gând să-i păstrez. Mai derutant este că nu știm cu au ajuns în cont, de unde provin”, a mai spus bărbatul.

Banca a început un elaborat proces de corectare a erorii, dar nu le-a spus titularilor de cont cum au ajuns cele 50 de miliarde de dolari la ei sau de unde provin banii. Suma a dispărut din contul lui James după câteva zile, dar între timp el a făcut o captură foto cu suma pe care o va păstra ca amintire şi a arătat-o presei.

Cei care primesc în cont din greșeală diferite sume nu au niciun drept să păstreze banii. În majoritatea cazurilor, instituția financiară detectează eroarea foarte repede și face tranzacția inversă. Dar sunt și cazuri în care greșeala este descoperită după câteva zile, timp în care titularii de cont mai cedează tentației.

Un alt caz asemănător dar cu un final nefericit

În februarie, Charles Schwab Corporation a virat în mod eronat 1,2 milioane de dolari în contul lui Kelyn Spadoni, din Louisiana. Compania a descoperit că o parte din fonduri dispăruse în timp ce încerca să le recupereze după numai o zi. Femeia a refuzat să înapoieze banii și în final a fost arestată.

Autoritățile au spus că Spadoni a transferat rapid banii într-un alt cont și i-a folosit pentru a cumpăra o mașină și o casă. Acțiunile au dus la arestarea ei pe 7 aprilie din cauza acuzațiilor de fraudă și furt. Biroul șerifului a declarat că angajarea ei la dispecerat a fost întreruptă în aceeași zi.

Într-un proces, Schwab a explicat că intenționează să depună 82,56 dolari în contul serviciilor de brokeraj ale lui Spadoni. El a susținut că o problemă în software-ul instituției financiare a cauzat depunerea accidentală de șapte cifre, relatează msn.