O directoare de la Autoritatea Rutieră Română a fost trimisă în judecată pentru şpagă în bani, haine şi electrocasnice
Editura Evenimentul si Capital

O directoare de la Autoritatea Rutieră Română a fost trimisă în judecată pentru şpagă în bani, haine şi electrocasnice

14-03/dobrila_01-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 1195 Vizualizari

Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată că a primit mită, bani şi bunuri (o maşină, un televizor, un set de boxe audio, un mp3 player şi îmbrăcăminte) de la patronii unei firme, pentru a-i ajuta să câştige o licitaţie privind atribuirea de trasee de transport persoane în judeţul Cluj.

Daniela Dobrilă este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în formă continuată (5 acte materiale); folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; complicitate la spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (2 acte materiale).

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Eronim Ştefan Cadar, asociat în cadrul SC Fany Prestări Servicii SRL Cluj Napoca, soţia acestuia, Olezia Cadar, şi Paul Ovidiu Kelemen, şef atelier auto la aceeaşi firmă.

Acuzaţiile DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel naţional s-a declanşat procedura de licitaţie pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele judeţene de transport pentru perioada 1 ianuarie 2014-30 iunie 2019.

În acest context, soţii Eronim şi Olezia Cadar, asociaţi ai SC Fany Prestări Servicii SRL, au apelat la ajutorul Danielei Dobrilă, director la Direcţia Licenţe şi Autorizări din ARR Bucureşti, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee din cele scoase la licitaţie.

Tot la ajutorul Danielei Dobrilă au apelat cei doi oameni de afaceri şi pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului Judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitaţie a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj.

"Rezolvarea" licitaţiei

În vederea câştigării licitaţiei, Eronim Cadar s-a deplasat, în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru 'a rezolva' din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la Daniela Dobrilă.

Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, Daniela Dobrilă a acceptat şi a primit de la soţii Cadar bunuri şi bani cu titlu de mită.

Astfel, în perioada noiembrie - decembrie 2013, soţii Cadar, nemijlocit sau prin intermediar, au remis Danielei Dobrilă suma de 10.000 lei, un autoturism marca Volkswagen Polo aparţinând societăţii Fany Prestări Servicii SRL, contravaloarea unui televizor Samsung, un set de boxe audio, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de 34.550 lei).

Voia laptopuri Apple

În acelaşi scop, Daniela Dobrilă a mai pretins de la soţii Cadar două laptopuri marca Apple, în valoare de aproximativ 15.000 lei, echivalent a 3.500 euro.

Procurorii mai susţin că, în vederea achiziţionării televizorului respectiv, Eronim Cadar s-a deplasat în repetate rânduri la mai multe magazine din Bucureşti, însă nu a reuşit să realizeze achiziţia, deoarece pretenţiile Danielei Dobrilă legate de performanţele aparatului ar fi tot crescut.

Dacă iniţial televizorul vizat era unul marca Samsung la promoţie, al cărui preţ se ridica la 2.000 lei, pe măsură ce aparatul era căutat pentru achiziţie, Daniela Dobrilă a solicitat ca acesta să fie mai performant (3D, cu diagonală mai mare, din ultima generaţie de televizoare Samsung 8000, fără telecomandă), al cărui preţ se ridică pe piaţă la suma de 8.000-9.000 lei.

Cum televizorul nu a fost găsit de Eronim Cadar în timpul celor trei căutări consecutive efectuate la magazinele de profil din câteva malluri din Capitală, acesta ar fi lăsat Danielei Dobrilă contravaloarea televizorului pentru ca funcţionara să facă achiziţia atunci când aparatul era găsit. Televizorul a fost efectiv cumpărat la data de 5 decembrie 2013 cu suma de 6.299 lei.

Maşina, înregistrată pe numele tatălui

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate