Filmul prezintă povestea surorilor gemene Pauline Esther și Esther Pauline Friedman născute în 1918 și se axează pe rivalitatea profesională dintre două jurnaliste, ambele interpretate de Portman. Cele două surori rivale scriu sub numele de Abigail Van Buren, respectiv Ann Landers în paginile publicației San Francisco Chronicle și Chicago Sun-Times. Competivitatea dintre ele ia naștere pe fondul similitudinilor subiectelor abordate și stilul direct de interacțiune cu cititorii.

Câștigătoarea unui Oscar pentru rolul său din thrillerul psihologic “Black Swan” (2010), Portman și-a realizat debutul regizoral în 2015, cu drama “A Tale of Love and Darkness”.

Filmările urmează să înceapă, însă data nu a fost încă stabilită.

În 2010, Portman care urma să câștige premiul Oscar pentru cea mai bună actriță declara pentru revista franceză ,,Gala” că se trage din România. Actrița a precizat că bunicul tatălui său, de profesie medic, era român.

De altfel, mai mulți actori celebri din capitala filmului au origini românești. Printre aceștia, se numără Sebastian Stan, Winona Ryder, Dustin Hoffman, Lauren Bacall, Nadia Gray, Harvey Keitel, Johhny Weissmuller, precum și celebra Fran Drescher, renumită pentru rolul său din sitcom-ul “The Nanny”.