Evenimentul Zilei > International > O bază militară din Washington, în lockdown total. S-au tras focuri de armă în apropiere
O bază militară din Washington, în lockdown total. S-au tras focuri de armă în apropiere

O bază militară din Washington, în lockdown total. S-au tras focuri de armă în apropiere

O bază militară din Washington a fost închisă după ce a fost raportat faptul că o persoană înarmată a fost văzută în unitate. 

O bază militară din Washington D.C. a anunţat vineri că este în lockdown întrucât ar fi fost văzută în interiorul bazei o persoană care este posibil să fie înarmată. Potrivit unei postări pe pagina de Faceboook a unităţii, este vorba despre un bărbat de culoare, cu o constituţie medie, care avea asupra sa o geantă Gucci.

„Este posibil să fie un individ armat în baza Anacostia-Bolling”, se menţionează în postarea de pe Facebook, care îndeamnă pe oricine care a văzut această persoană să fugă sau să se ascundă.

Așadar, Joint Base Anacostia-Bolling a postat vineri o notă pe pagina sa de Facebook în care spune că baza a fost blocată. În avertisment se spunea că persoana misterioasă  a fost văzută în partea de sud a unității militare.

Averisment pentru cei din unitate: Ascundeți-vă! Baricadați-vă ușa!

„Dacă întâlnești individul și ai un traseu sigur, fiţi foarte atenţi. Dacă nu aveți un traseu sigur de rulat, ascundeți-vă. Baricadați-vă ușa, închideţi luminile și soneria telefonului mobil și rămâneți în linişte”, se arată în postarea. „Dacă te ascunzi, pregătește-te să lupți”.

În notificarea de pe Facebook se face şi descrierea individului căutat: „este un bărbat afroamerican cu o construcție medie care poartă o geantă Gucci”.  Baza a declarat că oficialii dețin informații despre faptul că individul „ar putea fi înarmat”.

Oficialii bazei militare au revenit mai târziu cu o altă  postare actualizată în care spune că autoritățile căutau, de fapt, două persoane: „Un individ de culoare, de dimensiuni medii, care poartă blugi rupți. Şi al doilea individ este un bărbat tot de culoare care poartă pantaloni verzi și un top alb. Care poate fi rănit”.

S-au auzit împuşcături în apropierea bazei militare din Washington D.C.

Departamentul de Poliție Metropolitană din Washington a declarat că ofițerii DC au auzit împușcături în apropierea bazei, când suspecții au fugit. Poliția a spus că nu a avut rapoarte despre vreo victimă împușcată.

Baza de 905 de acri din sud-estul Washingtonului găzduiește unitățile Forțelor Aeriene, Marinei și Paza de Coastă, împreună cu biroul Serviciului de Investigații Criminale Navale și sediul Agenției de Informații pentru Apărare. Baza servește și ca stație de operare înainte pentru Marine HMX-1, escadrila prezidențială a elicopterelor, informează mercedsunstar.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: