O bătrână din Austria a fost escrocată de o româncă care o îngrijea, ea rămânând și fără mașină dar și fără bijuteriile de aur. Românca, Mariana Giulvezan, a fost selectată  și angajată de o firmă din Austria pentru a avea grijă de o persoană în vârstă, salariul lunar pe care urma să îl primească fiind de 1.700 de euro, scrie cancan.ro.

Înainte ca românca să fi lucrat o lună la bătrână, ea i-a spus acesteia că are niște probleme personale în țară, motiv pentru care trebuie să se ducă rapid să le rezolve. La cererea româncei, care părea persoană de încredere, bătrâna i-a dat mașina pentru a ajunge cât mai repede în țară dar și bijuteriile de aur, sub pretextul că ea le va curață în România.

Atunci când nu a mai primit nicio veste de la româncă, bătrâna și-a dat seama că a fost înșelată , anunțând firma care o recrutase pe româncă. Firma de recrutare a anunțat poliția iar pe rețelele de soializare a fost postată întâmplarea nefericită prin care a trecut bătrâna.

„Suntem din nou în faţa autorităţilor din Austria. Spre ruşinea mea, eu am recrutat-o pe doamna Mariana Giulvezan din Jimbolia pentru un caz în Austria, la o bunicuţă simpatică, care îşi dorea un suflet cald lângă ea. Doamna Mariana Giulvezan, profitând de bunătatea bătrânei, a minţit cu neruşinare că mama ei este bolnavă şi ea nu are maşină să o transporte la spital (…) Dar s-a gândit că este prea puţin o maşină şi i-a cerut bunicuţei să îi dea şi toate bijuteriile din aur, să le cureţe în România. Ce suflet poţi să ai doamna Mariana Giulvezan să profiţi cu neruşinare de un bătrân care ţi-a arătat bunătatea lui?”, a scris Victoria Feher Rominu pe pagină de socializare.