Evenimentul Zilei > Actualitate > O anchetă ce vizează achizițiile din timpul pandemiei a stârnit mare deranj
O anchetă ce vizează achizițiile din timpul pandemiei a stârnit mare deranj

O anchetă ce vizează achizițiile din timpul pandemiei a stârnit mare deranj

Oficialii unei instituții publice încearcă să afle de unde s-au scurs informațiile.

Scurgerea de informații a declanșat mare supărare la Curtea de Conturi. Unele probleme descoperite de auditori, unele cu latură penală, atunci când a fost cercetată cumpărarea echipamentelor de protecție în perioada pandemiei, a ajuns la urechile presei.

În aceste condiții, la inițiativa lui Mihai Busuioc, președinte, Curtea de Conturi a demarat o anchetă pentru a descoperi cum au ajuns informațiile în mass-media, conform tolo.ro.

„În plenul de vineri al instituției, Mihai Busuioc s-a declarat iritat că lucrurile s-au aflat. Nu e nici pe departe un secret de stat, sursele vin în general din instituțiile controlate, căci din Curte prin tradiție nu vorbește nimeni, dar nu e un secret vital. Nu e secret pentru că, oricum, în scurt timp toate aceste lucruri și multe altele, pe care presa nu le-a aflat, că nimeni n-a pus mâna pe document, vor ajunge în raportul către Parlament”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan.

Mihai Busuioc a fost numit șef la Curtea de Conturi de Liviu Dragnea, fost șef al PSD. Anterior, el ocupase funcția de general adjunct în Ministerul Dezvoltării condus de Dragnea.

„Așa arată politizarea în forma ei pură. Oameni care nu iubesc ceea ce fac, care nu-și respectă colegii și misiunea publică, sunt puși în fruntea unor instituții esențiale și ei sacrifică totul pentru frici mici și interese mărunte”, mai scrie Tolontan.

Conform cotidianului „Libertatea”, Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat, prin IGSU, un număr de 1,75 de milioane de combinezoane din Coreea de Sud, la preț ce a ajuns la 31 de milioane de euro.

Transportul trebuia să fie asigurat de sud-coreeni și era estimat la 1,95 de milioane de euro. Pe fir au intrat inspectorii de la Curtea de Conturi, care au verificat IGSU și au aflat că Raed Arafat ceruse avioane aflate în posesia Armatei Române și NATO, pentru a efectua transportul.

„Au găsit și plăți mari de la IGSU către coreeni pentru transport, iar calculele nu ies, astfel încât au sesizat procurorii!”, se precizează în ancheta sursei citate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: