Evenimentul Zilei > Sport > O altă vedetă a fotbalului spaniol condamnată la închisoare. Nume celebre pe listă
O altă vedetă a fotbalului spaniol condamnată la închisoare. Nume celebre pe listă

O altă vedetă a fotbalului spaniol condamnată la închisoare. Nume celebre pe listă

Atacantul celor de la Atletico Madrid, Diego Costa, a intrat în galeria selectă a fotbaliștilor celebri condamnați pentru fraudă fiscală de justiția spaniolă.

Potrivit cotidianului El Mundo, vârful lui Atletico Madrid a ajuns la un acord cu procurorul care îi investighează cazul și va recunoaște că este vinovat în schimbul unei pedepse reduse.

Astfel, Costa admite că a înșelat statul spaniol cu 1,14 milioane de euro în anul 2014 și, după ce va achita prejudiciul, va fi condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

După ce va achita încă 600 de mii de euro pedeapsa cu închisoarea va fi transformată în amendă.

Diego Costa a înșelat statul spaniol pentru că nu a plătit taxe aferente contractului de sponsorizare cu un important producător de echipament sportiv.

El a susținut că nu trebuia să plătească nimic pentru că în vara lui 2014 a fost transferat de Chelsea și și-a schimbat reședința, însă procurorul iberic a demonstrat că jucătorul trebuie să achite taxele.
Leo Messi sau Cristiano Ronaldo sunt alți jucători faimoși condamnați în Spania pentru că și-au ascuns veniturile din drepturile de imagine.