Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi, adolescenta are un traumatism la coloană şi este policontuzionată, în condiţiile în care căderea i-a fost atenuată de creanga unui copac.

„Victima are 15 ani, a căzut de pe acoperişul unui bloc cu patru etaje. Ea nu locuieşte acolo. În cădere s-a lovit de o creangă, i-a atenuat căderea. A supravieţuit, are un traumatism la coloană şi este policontuzionată. A fost transportată la spital”, a declarat Mihai Polinschi.

Totul s-a petrecut luni dimineață, în cartierul IC Frimu din municipiul Galați. Locatarii din bloc au auzit un țipăt ascuțit, urmat de un zgomot puternic. Când au văzut-o pe fată la pământ, oamenii au sunat la 112, iar un echipaj de Ambulanță a venit la fața locului. Polițiștii urmează să stabilească dacă a fost vorba despre un simplu accident, despre o tentativă de suicid sau despre altceva, scrie viața-liberă.ro.

Potrivit locuitorilor din zonă, fata nu locuiește în blocul de pe care s-a aruncat. Ea ar fi mai fost văzută în cartier, în trecut, alături de alți doi adolescenți. Martorii nu-și explică modul în care fata a reușit să deschidă singură trapa de acces către acoperișul blocului, mai ales că această ușă nu fusese deschisă niciodată până atunci.

„La sosirea echipajului medical, fata era conștientă, dar confuză. A suferit un traumatism grav de coloană vertebrală, în regiunea lombară. După acordarea îngrijirilor medicale necesare, pacienta a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Ioan” din Galați”, a precizat dr. Mihai Polinschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Galați.

În general, o căzătură de la o asemenea înălțime poate fi mortală. În cazul fetei, însă, șansa a făcut ca șocul căzăturii să fie mult atenuat de crengile groase ale copacilor din jurul blocului, dar și de faptul că s-a izbit de pământ, nu de asfalt.

În cauză a fost deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii încearcă să afle dacă adolescenta a încercat să se sinucidă sau a fost victima unui accident.