Nunta Prinţului William: Culisele unui eveniment istoric

Nunta Prinţului William: Culisele unui eveniment istoric

Se preconizează că nunta Prinţului William cu Kate Middleton va atrage o audienţă uriaşă ce va rivaliza cu interesul publicului pentru nunta din 1981 a Prinţului Charles cu Prinţesa Diana.

Peste 2.000 de invitaţi vor participa la ceremonia de la care nu vor lipsi capete încoronate, şefi de stat, vedete, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii caritabile.

Se estimează că aproximativ un milion de persoane se vor alinia pe traseul de peste 2,4 km dintre Westminster Abbey şi Buckingham Palace, iar mai bine de un miliard de telespectatori vor urmări la televizor nunta şi evenimentele premergătoare unirii dintre Prinţul William cu Kate Middleton, prima femeie din clasa de mijloc care se va căsători cu un moştenitor al tronului britanic.

Economiştii au calculat că peste 700 de milioane de euro vor fi cheltuiţi cu această ocazie. Banii vor proveni din creşterea semnificativă a turismului în Marea Britanie, dar şi din asaltul pe care îl vor da britanicii care vor petrece prin baruri, sau din achiziţionarea de suveniruri printre care căni sau farfurii cu fericitul cuplu sau păpuşi cu faţa lui Kate Mid dleton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vedete invitate la nuntă

După cum a anunţat cotidianul britanic "Daily Mail", care a făcut publică lista de invitaţi la evenimentul regal, 250 dintre numele participante au fost alese de familia regală, iar 100 de invitaţi aparţin familiei Middleton. Printre rude şi oameni de afaceri, din listă nu lipsesc şi vedete britanice cunoscute, care au confirmat deja par ticiparea.

Victoria şi David Beckham au spus că sunt onoraţi de invitaţie. Regizorul Guy Ritchie ("Snatch" şi "Rock’n’Rolla", filme care au ca subiect lumea interlopă britanică), o rudă îndepărtată a lui Kate Middleton, va fi şi el prezent, dar şi Rowan Atkinson, nimeni altul decât inegalabilul Mr. Bean.

Bucate alese

Deşi bucătarii care se ocupă de meniu nu vor să dezvăluie surprizele culinare, se speculează că de pe masă nu vor lipsi friptura cu sos de whisky, mielul şi sosul de mentă sau budinca de banane.

1 miliard de telespectatori vor urmări la televizor nunta şi evenimentele premergătoare unirii dintre Prinţul William cu Kate Middleton

TELEVIZIUNE

Evenimentul din 29 aprilie, de la Londra, şi-a făcut loc în grila de programe a televiziunilor din România De pe 16 noiembrie 2010, când Clarence House a anunţat logodna Prinţului William cu Kate Mid dleton, presa a stat cu ochii pe cuplul regal. Cu atât mai mult, nunta de pe 29 aprilie a determinat posturile TV să-şi adapteze programul cu documentare şi emisiuni în ton cu mult-aşteptatul eveniment.

Nunta la televizor

TLC. Începând din 24 aprilie şi până în ziua nunţii, postul TLC, ce aparţine Discovery Networks, anunţă o săptămână de programe speciale, programate în fiecare zi de la ora 21.00. Emisiunile vor culmina cu momentul istoric al Familiei Regale din Marea Britanie, când pregătirile şi ceremonia nunţii regale vor fi transmise, de la ora 12.00, în direct de la Londra, fără subtitrare în limba română.

În dimineaţa de vineri, Clinton Kelly şi Randy Fenoli, gazdele "Poliţiei Vestimentare" şi "Rochia perfectă" de pe TLC, vor comenta în direct din Times Square, New York, toaletele de la Londra.

Duminică, 24 aprilie, de la 21.00, aflăm "Povestea Prinţului Harry", "Colecţii regale" sunt programate luni, 25 aprilie. Marţi, 26 aprilie, "Charles şi Diana: A fost odată ca niciodată" va rememora cea mai urmărită nuntă a secolului XX când, pe 29 iulie 1981, un miliard de oameni au privit evenimentul. "30 de momente regale" vin miercuri, 27 aprilie, iar joi, 28 aprilie, aflăm "Cum se pregăteşte o nuntă regală".

DIVA UNIVERSAL. Joi, 28 aprilie, la 22.50 sunt programate două documentare ce prezintă în amănunt relaţia de dragoste a cuplului regal. "William şi Kate: O iubire modernă" îi are ca invitaţi pe istoricul Andrew Roberts, pe fostul editor de la "Tatler", Geordie Greig, fotograful regal Arthur Edwards şi autorul regal Robert Jobson.

De la ora 23.30 e programat documentarul "William, Kate şi Opt Nunţi Regale". De vineri, 29 aprilie, până duminică, 1 mai, vor urma trei zile de filme ce vor dezbate nunta regală. Nici Euforia TV nu a trecut peste acest eveniment. Sâmbătă, 23 aprilie, şi duminică, 24 aprilie, de la ora 22.00, a fost programat documentarul, în două părţi, "William&Kate: A Fairytale Romance".

Reporteri români

Şi televiziunile din România se pregătesc intens pentru acest eveniment şi au trimis reporteri speciali pentru a aduce informaţii calde de la faţa locului.

PRO TV. Pentru Pro TV, evenimentul va fi transmis de prezentatoarea Amalia Enache.

TVR. Televiziunea publică îi va deplasa la faţa locului pe Ruxandra Gheorghe şi Mihai Constantin.

PRIMA TV va primi veşti de la Andreea Fried, care prezintă jurnalul monden. "Mă bucur foarte mult că am şansa să asist la un eveniment istoric. Nunta regală e cu siguranţă unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an. Îi vom ţine la curent pe telespectatori cu pregătirile pentru nuntă şi cu detalii la cald de la marele eveniment", a spus Fried.