Evenimentul Zilei > International > Numirea lui David Friedman ca ambasador SUA în Israel a stârnit nemulţumiri
Numirea lui David Friedman ca ambasador SUA în Israel a stârnit nemulţumiri

Numirea lui David Friedman ca ambasador SUA în Israel a stârnit nemulţumiri

Reacţiile negative sunt justificate datorită mesajelor de susţinere a politicii de construire a coloniilor evreiești în teritoriile palestiniene. Atacurile au venit imediat de la cinci foști ambasadori ai SUA în Israel care l-au criticat astăzi pe David Friedman, desemnat de președintele american Donald Trump pentru acest post, despre care au afirmat că nu este calificat pentru funcția respectivă, potrivit DPA.

Printre cei cinci semnatari ai scrisorii se află Daniel C. Kurtzer, care a fost ambasador în Israel în timpul mandatului președintelui George W. Bush, și Thomas R. Pickering, ambasador în timpul președinției lui Ronald Reagan.

''Credem că el nu este calificat pentru acest post'', au menționat cei cinci foști diplomați într-o scrisoare adresată Senatului SUA și publicată pe Twitter de un jurnalist de la cotidianul israelian Haaretz.

Reamintim faptul că David Friedman, consilier pe probleme cu Israelul, în campania prezidențială a lui Donald Trump, a declarat că nu există nici un sentiment antisemit printre susținătorii candidatului la Casa Albă şi nici din partea lui Trump.

Se mai spune că avocatul David Friedman, este un apropiat al familie Trump fiind frecvent văzut în compania preşedintelui SUA şi a Ivankăi Trump, probabil datorită originii soţului ei, spun jurnaliştii.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: