Oana Schimidt Haineală a fost secretar de stat în perioda mandalui  lui Florin Iordache la MJ. A fost audiată ca martor în dosarul în care procurorii DNA au anchetat modul în care s-a dat OUG 13.

Instanța supremă a decis! Oana Schmidt-Hăineală se poate întoarce la Ministerul Justiţiei

În luna februarie 2017, pe fondul scandalului legat de OUG 13, procurorul general a cerut CSM încetarea detaşării Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima la Ministerul Justiţiei, unde aceştia erau secretari de stat. Secţia de procurori a CSM a admis solicitarea procurorului general, iar plenul CSM a respins contestaţia formulată de Oana Schmidt-Hăineală.

 

DNA primește încă o lovitură! Judecătorii CCR arată de ce Oana Schmidt-Hăineală și procurorul Constantin Sima nu trebuiau revocați

MINUTA: Admite contestaţia formulată de Schmidt-Hăineală Oana Andreea împotriva Hotărârii nr. 527 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anulează Hotărârea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anulează Hotărârea nr. 51/3.02.2017 a Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul la plata sumei de 3000 lei reprezentând cheluieli de judecată către contestatoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 decembrie 2017.