Gabriela Firea a declarat, joi, la România TV, că angajaţii Primăriei Capitalei au vrut să intre în grevă după ce Guvernul a refuzat să alimenteze conturile instituţiei pentru a putea face plata salariilor, dar și pentru a achita facturile.

„Este o veste neplacută. Toţi colegii din Primaria Capitalei sunt neplăcut surprinşi. De ani nu s-a mai întâmplat ca salariile să nu mai poată fi date la ziua programată. Multi au credite la bănci şi au programat rata în funcţie de ziua de plată a salariului”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Angajații, fie că sunt din aparatul administrativ, fie că sunt actori, medici sau salariați ai altor societăți, nu și-au primit salariile.

„E o veste neplăcută pe care am primit-o, pentru că mulți au credite la bancă cu dată fixă. Nu e vorba doar despre angajați din primărie, ci și despre actori, medici. Nu putem da banii pentru femeile însărcinate, pentru femeile cu copii mici, nu putem plăti facturile. Pe data de 8 ale fiecărei luni primeam de la Ministerul de Finanțe cota pentru fiecare lună, dar de data aceasta nu am primit nimic. Angajații voiau să facă grevă, chiar i-am rugat să nu facă grevă”, a spus Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și: