Nu mai ai făină destulă? Secretul bunicii: pâinea cu mălai

Nu mai ai făină destulă? Secretul bunicii: pâinea cu mălai

Pe fondul epidemiei provocate de coronavirus, rafturile magazinelor sunt luate cu asalt de către oamenii panicați. Principala „luptă” se dă pentru produsele de bază precum făină, ulei, zahăr, conserve, etc.

În cazul în care doriți să vă pregătiți pentru o situație mult mai gravă și nu reușiți să mai achiziționați aceste produse, sau proviziile pe care le aveți sunt pe terminate, vă prezentăm o rețetă de pâine cu mălai, simplă și extrem de gustoasă.

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 20

Ne puteți urmări și pe Google News

INGREDIENTE

200 g malai fin

300 g faina

300 ml apa

1 cub drojdie proaspata (25 g)

1 lingura ulei

1 lingurita sare

Preparare

Pâinea de mălai este mai uşoară şi se nu se face deloc greu. Prepar-o şi tu după această reţetă simplă!

  1. Într-un vas, se amesteca malaiul, faina si sarea. Drojdia se farâmiţeaza si apoi se desface cu puţina apa calduţa.
  2. În amestecul de faina se face un gol si se pune drojdia. Se adauga si apa, se amesteca si apoi se framânta pentru a obţine un aluat omogen.
  3. Se pune uleiul si se framânta în continuare pâna la completa lui absorbţie. Se acopera si se lasa la crescut o ora. Apoi, aluatul crescut se framânta usor, i se da forma rotunda care se pune în tava de copt tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut în tava pentru o ora.
  4. Se unge pâinea cu apa, se presara malai si se coace 20 de minute.