Nu mă faceți să-l iubesc pe Cîțu!

Nu mă faceți să-l iubesc pe Cîțu!

Ultimele zile seamănă cu un dans al nebunilor. Știți voi, nebunii ăia adevărați de trag șoșonul de sfoară și îi zic cuțu-cuțu. De scena politică vorbeam. Și de podiumul deciziilor.

De departe premiul cu coroniță îl primește premierul. Pentru felul în care și-a suflecat mânecile și l-a demis pe ministrul sănătății și-un secretar de stat de-o independență magistrală. Atât de independentă fu independența doamnei doctor Andreea Moldovan în a fi secretar de stat încât ne-a determinat să ne întrebăm cine minunea lumii conducea ministerul unde-i abonată sănătatea noastră.

Dar să o luăm cu începutul. Primul episod din epopee a fost evacuarea Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC osteoarticular Foișor. La ceas târziu de seară. Cum ar spune o vorbă intrată deja în folclor:”noaptea ca hoții”. Am vazut cu toții în ce condiții. Pacienți operați redistribuiți ca voturile pe unde s-a găsit loc, trimiși acasă cu ce au reușit familiile să-i ridice, tărgi mișcându-se de colo-colo, scaune cu rotile, priviri disperate, jandarmi și presă. Peisaj de apocalipsă.

Toată această situație s-a creat pentru transformarea Foișorului în unitate Covid 19. Avizații au declarat ca timp de aproape un an s-au depus eforturi susținute ca spitalul sa devină unitate suport pentru virusul de ne-a mâncat sufletul. Și unora plămânii după câte se pare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au reușit cu toată împotrivirea echipei de acolo. Sunt multe de spus despre Foișor. Unele de foarte bine, or avea și bube în cap, habar n-am, cert e ca au dizolvat un spital de nișă unde se făceau intervenții chirurgicale ample, unde exista o bancă de țesut osos, unde se reparau cu brii mâini, picioare, coloană și altele de nici nu ne trec prin cap. Și dacă există bancă de țesut osos cred ca se poate vorbi despre transplant... însă știm cum stă treaba cu transplantul la noi.

Gurile rele, să nu le spun surse, semnaleaza o problemă reală și un pericol iminent cu privire la stația de oxigen a Spitalului Foișor. Care cică nu duce mai mult de 8 maxim 10 ventilatoare. Și astea tras de păr. ATI are 21 de paturi. Or fi ventilați toți acolo? Nu vreau să-mi imaginez.

Ei, și cum argumentele astea n-au funcționat, avem încă un spital covid ce stă pe un butoi de pulbere.

Ziua următoare tirul reeșapat de la Babeș s-a răsculat și n-a mai dat oxigen. Au murit trei oameni. La unitatea mobilă despre care vorbim renunțase un spital din Ploiești. L-au colorat, i-au dat două ciocane și l-au pus în curte la Babeș. Urmările le-am văzut cu toții.

După care, într-o seară, tot la ceas de taină secretarul de stat Andreea Moldovan, a dat un Ordin de ministru. Pe șest. Publicat în Monitorul Oficial. Nu mai contează ce conținea. Ci maniera în care s-a întâmplat. Ca și când n-ar ști de capul lor. Singura certitudine este tupeul. Doamna doctor de la Brașov a ieșit pe ușa din față înjurată strașnic. Pe modelul rezist. Păcatul a fost rezolvat la locul de muncă pe poarta căruia intra a doua zi. O parte din colegi a primit-o cu flori. Vlad Voiculescu a ieșit pe ușa din spate. Chestie de timiditate exagerată.

Cam de aici a pornit tăvălugul. Premierul Cîțu s-a supărat profund și în aceeași manieră l-a demis pe ministrul sănătății și pe secretarul de stat care a comis pățania numită ordin. Fără consultări și fără explicații.

Prim-ministrul a preluat interimatul de la sănătate și-a revocat ordinul dat pe șest. Partenerii de coaliție guvernamentală l-au lăsat fără sprijin. Ba bine că nu, îl vor plecat calificând gestul domniei sale impardonabil. Ăștia ai lui Cîțu îl vor în continuare pe Cîțu. Cîțu ne spune să ne vaccinăm. De parcă din cauza asta l-a demis pe  Voiculescu.

Se prefigurează ditamai criza politică. De fapt suntem chiar în plină desfășurare a ei. Nu m-ar mira ca până mâine să plece premierul, să vină altul care să-l numească înapoi pe Voiculescu, să plece următorul și să se întoarcă Cîțu. Înțelegeți în ce lume dementă trăim?

În timp ce scriu unii titrează că șansele de împăcare în coaliție cresc considerabil și concubinajul se poate relua. Aproape că îmi vine să-l pup pe Cîțu în scenariul ăsta. E bun mă omu’, e bun, chiar de nu reușesc niciodată să înțeleg ce spune. Aș putea să mă bucur dacă înțelege Barna și Cioloș. Din cauză că emit pe aceeași frecvență.

După o săptămână cu astrele aliniate într-un mod ciudat singurul perdant este fostul ministru al sănătății. Pare aproape victimă. L-au jelit lamentabil vreo câțiva și cam atât. A crescut cota doamnei Moldovan. Ordinul publicat la drum de seară în Monitor a fost revocat. Prea multă zbatere. Spitalul Foișor este în continuare suport covid. Tirul de la Babeș probabil e încă în reparație. Cine știe unde va ajunge din nou. Spitalele modulare construite pe bani mulți, mulți fraților, stau în bătaia vântului. Coaliția rezistă. Câțu încă este premier.

Nu mă faceți sa-l iubesc pe Cîțu...