Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu o să-ți vină să crezi! Ioan Clămparu a intrat în corul Bisericii
Nu o să-ți vină să crezi! Ioan Clămparu a intrat în corul Bisericii

Nu o să-ți vină să crezi! Ioan Clămparu a intrat în corul Bisericii

Considerat cel mai mare traficant de femei din Europa de la începutul anilor 2000, Ioan Clămparu are o poveste de viață desprinsă din filme. Violența, teroarea și banii i-au clădit renumele.

Numele lui Ioan Clămparu, 52 de ani, a reintrat în atenția presei recent, când Adrian Tâmplaru, unul dintre foștii săi locotenenți, a fost reținut de DIICOT, fiind suspectat într-un dosar amplu de proxenetism.  Dosar în care este cercetat și Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăgușanu. Libertatea reface povestea lui Clămparu, personaj considerat drept cel mai mare traficant de femei din Europa de la începutul anilor 2000.

Controla o rețea de 2.000 de prostituate

Controla cu mână de fier o rețea de 2.000 de prostituate, printre care multe minore. Se spune că transporta tone de cocaină și că trimitea valize cu bani acasă. Din Penitenciarul Aiud, unde se află astăzi, Ioan Clămparu remorează anii de „glorie”, când teroriza Spania și speră ca la 60 de ani să ajungă în fața comisiei pentru eliberare condiționată. În așteptare, temutul infractor cântă în corul bisericii penitenciarului și se ocupă de organizarea festivităților de final de an.

Clămparu are de ispășit o condamnare de 25 de ani de închisoare, dictată de Tribunalul Alba în septembrie 2017, după ce i-au fost contopite pedepsele primite în Spania, Italia și România.

Interpolul a oferit 4 milioane de euro

Mafiotul a fost transferat în România pe 17 aprilie 2015, după ce se predase autorităților spaniole în 21 septembrie 2011. Fusese întemnițat timp de 4 ani la o închisoare de maximă siguranță din Pontevedra, Galicia. Căutat 12 ani prin Interpol, care, la un moment dat, oferise 3.800.000 de euro pentru informații despre locul în care se afla, interlopul este încarcerat acum la Aiud.

Crimă la 18 ani

Celebrul proxenet născut în Botoșani, care a cochetat cu o carieră de boxer, a fost condamnat pentru omor în 1988, după o beție, pe când avea doar 18 ani. A primit 15 ani. Clămparu a ieşit din închisoare pe 14 iulie 1998, cu 5 ani mai devreme. În penitenciar, Clămparu a intrat într-o „lume total diferită”, unde, spunea el, legea era făcută de cei mai tari şi unde a fost nevoit să fure de la cei mai slabi pentru a supravieţui. A trecut prin cele mai grele puşcării – Poarta Albă şi Fort 13, perioadă care l-a schimbat în rău: „10 ani în acest mediu m-au îndreptat într-o singură direcție, cea care s-a văzut după eliberarea mea”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE