Evenimentul ZileiInternationalNu îi pasă de bani! A câștigat 96 de miliarde de dolari în patru ani. Acum vrea să îi cheltuiască

Nu îi pasă de bani! A câștigat 96 de miliarde de dolari în patru ani. Acum vrea să îi cheltuiască

Nu îi pasă de bani! A câștigat 96 de miliarde de dolari în patru ani. Acum vrea să îi cheltuiască
Un om de afaceri chinezo-canadian a devenit multimiliardar într-un timp record și are de gând să-și doneze o mare parte din avere. El spune că nu este interesat de ierarhii financiare.

Un director executiv al unei criptomonede a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de pe Pământ. Changpeng „CZ” Zhao, care conduce bursa de criptomonede Binance, a intrat în rândul celor mai mari miliardari din lume, și asta pentru că are cu o avere netă estimată la cel puțin 96 de miliarde de dolari, potrivit noilor calcule ale Bloomberg Billionaires Index.

Averea estimată a lui Zhao rivalizează acum cu cea a fondatorului Oracle (ORCL), Larry Ellison, și o depășește pe cea a lui Mukesh Ambani, magnatul indian a cărui avere a crescut și ea vertiginos în ultimii doi ani.

A făcut miliarde în timp record, tranzacționând criptomonede

Ascensiunea antreprenorului chinezo-canadian este emblematică pentru crearea rapidă a averii în lumea în continuă mișcare a monedelor digitale.

Anul trecut, și alți fondatori de cripto-monede s-au bucurat de câștiguri uriașe, pe măsură ce valoarea monedelor virtuale a crescut, Vitalik Buterin, creatorul ethereum, și Brian Armstrong, fondatorul Coinbase, au devenit miliardari, conform edition.cnn.com.

Sam Bankman-Fried, directorul general al FTX, o altă bursă de criptomonede care este susținută de Binance, a spus că o „s-a conturat un grup de persoane care s-au îmbogățit, fără precedent, în ultimii ani”.

Într-o postare publicată pe contul de Twitter luni, Zhao a părut că recunoaște distincția. „Nu vă faceți griji cu privire la clasamente. Concentrează-te pe câți oameni poți ajuta”, a scris el. Într-un alt tweet, el a spus: „Opinie nepopulară: în loc de clasamente ale averilor, ar trebui să existe un clasament al eforturilor de caritate și filantropie.”

Are de gând să-și doneze o mare parte din avere

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru CNN Business că „CZ intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale, chiar 99% din averea sa, la fel ca alți antreprenori și fondatori.”

În ultimii ani, alți oameni de afaceri celebri, precum directorul general al Facebook (FB), Mark Zuckerberg, au semnat Giving Pledge, o inițiativă inițiată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates pentru a-i încuraja pe cei mai bogați din lume să doneze cea mai mare parte a averilor lor în scopuri caritabile.

Zhao a lansat Binance în anul 2017, transformând-o treptat într-una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume. Potrivit unei postări pe blogul companiei, directorul a crescut într-o familie de imigranți din Canada și a lucrat anterior la McDonald’s pentru a contribui la întreținerea gospodăriei sale.

După ce a studiat informatică la Universitatea McGill, a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo și Bloomberg.


Accesează: