Evenimentul Zilei > Monden > Nu bănuiţi ce meserie are la bază Gigi Becali
Nu bănuiţi ce meserie are la bază Gigi Becali

Nu bănuiţi ce meserie are la bază Gigi Becali

Înainte de a deveni milionar implicit patronul echipei de fotbal Steaua - astăzi FCSB  - Gigi Becali a fost un om extrem de obişnuit. 

Vă veţi întreba: Care-i meseria de bază a lui Gigi Becali? Pentru că a avut şi el ca tot omul o profesie mai puțin cunoscută publicului larg.

Omul de afaceri s-a născut pe 25 iunie 1958, în satul Zagna, în județul Brăila într-o familie de origine aromână. Gigi Becali a împlinit 62 de ani, iar viaţa lui în ultmii ani s-a învârtit doar în jurul echipei de fotbal Steaua, actuala FCSB, însă puţini ştiu că milionarul are o meserie pe care a practicat-o cu mulţi ani în urmă.

În anul 2005, Gigi Becali s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice, dar în 2007 a abandonat respectivele studii. Pe atunci spunea că nu poate fi prezent la zi, la cursuri, din pricina obligațiilor sportive, de afaceri și politice pe care le avea.

Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali

Ceea ce nu se prea ştie despre Gigi Becali este că a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vane și robineți din subsolul clădirii. După acea perioadă, cu un împrumut făcut la Gică Hagi, acesta a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Primise pe atunci și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar.

Mai mult, familia sa a fost deportată de către comuniști în Bărăgan, iar tatăl acestuia a reușit să facă bani din oierit chiar dacă era în perioada comunismului.

În 2008 – Forbes România – îl declară omul cel mai bogat din România

După 1989, cu ajutorul unui împrumut de la Gică Hagi și cu moştenirea de la tatăl său s-a avântat în tot felul de afaceri iar în anul 2008 averea latifundiarului a fost estimată la 725 de milioane de euro. Din cauza crizei și a scăderii prețurilor imobiliare, domeniu de unde provine mare parte din averea sa, dar și a transferării unei părți pe numele fetelor sale, în anul 2012 averea afaceristului a fost estimată la 140-300 de milioane de euro.

Succesul său a fost punctat în 2008, unde Forbes România anunţa că  Gigi Becali era cel mai bogat om din România, cu o avere estimată între 2,8 și 3 miliarde de dolari, notează rtv.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: