Mutua Madrid Open a rămas deja fără două tenismene românce, din patru calificate pe tabloul principal de la „Caja Magica”. După eliminarea curajoasei Mihaela Buzărnescu (locul 37 WTA), ieri, a venit rândul Irinei Begu (36 WTA) să-și ia adio de la proba de simplu a întrecerii iberice.

OstapenKO

Aceasta din urmă a avut un start fulminant în prima zi a competiției, reușind să producă surpriza rundei, și, totodată, cea mai valoroasă victorie a sa din acest sezon. Begu nu a stat la discuții, în runda inaugurală, în meciul disputat împotriva deținătoarei titlului de la Roland Garros 2018, Jelena Ostapenko (5 WTA). Bucureșteanca s-a impus cu lejeritateîn fața letonei, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3. Ieri, a venit rândul să înfrunte un alt nume mare din „Sportul Alb”: Maria Sharapova. Rusoaica aflată pe locul 53 în ierarhia mondială i-a tăiat, însă, avântul Irinei, și a trecut de sportiva noastră cu 7-5, 6-1.

Begu începuse în forță duelul cu „MaSha”, iar după ce a condus-o cu scorul de 3-1, rusoaica a revenit și i-a furat orice speranță „tricolorei”. Pentru Sharapova a fost a doua victorie consecutivă în fața unei românce în această ediție a întrecerii madrilene, după succesul cu Mihaela Buzărnescu, din primul tur, scor 6-4, 6-1.

„Simo” și „Sore” trag pentru „optimi”

În turul II, Sharapova va da peste Kristina Mladenovici (Franța/22 WTA). Astăzi, pentru un loc în „optimi”, Simona Halep (numărul 1 mondial) o va întâlni pe Elise Mertens (Belgia/19 WTA), în vreme ce Sorana Cîrstea (35 WTA) o va avea ca adversară pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 15 mondial.