Numărul 1 mondial în tenisul masculin a declarat că el și soția sa, Jelena, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Imediat au curs criticile la adresa sa deoarece a i’organizat turneul unde au fost infectați jucători,  antrenori și membri ai familiilor acestora.

Novak Djokovic şi soţia sa Jelena au avut rezultate negative la ultimul test pentru Covid-19

Noul test a fost efectuat la zece zile după ce s-a stabilit că ambii sunt infectaţi cu noul coronavirus, în urma participării la Adria Tour, un turneu caritabil organizat chiar de către actualul număr unu mondial din tenisul profesionist, a anunţat joi echipa sa.

„Testul PCR făcut la Belgrad de Novak Djokovic şi soţia sa Jelena a avut un rezultat negativ. Ei nu au prezentat niciun moment simptome şi au stat zece zile în izolare”, a precizat echipa jucătorului sârb.

Djokovic a anunţat, pe 23 iunie, că a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a luat parte la Adria Tour, un circuit care cuprindea turnee de tenis în Serbia, Croaţia şi Bosnia. Acesta a fost anulat după apariţia mai multor teste pozitive cu prilejul turneului de la Zadar (Croaţia).

Printre cei testaţi pozitiv cu ocazia acestei competiţii s-au numărat tenismenii Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki şi Borna Coric, antrenorul lui Dimitrov şi antrenorul lui Djokovic, Goran Ivanisevic, precum şi soţia campionului sârb.

Novak Djokovic a fost puternic criticat pentru organizarea acestui eveniment, în cursul căruia nu au fost respectate protocoalele sanitare, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor turnee care au avut loc în alte colţuri ale lumii, în această perioadă în care circuitele ATP şi WTA sunt oprite din cauza pandemiei, potrivit Agerpres.

Care a fost greşeala majoră în acel turneu

Din păcate, nu au fost făcute teste participanților la turneu înainte de începerea evenimentului.

„Tot ce am făcut în ultima lună, am făcut-o cu inima curată și intenții bune”, a spus Djokovic în declarația în care a anunțat că a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. „Turneul nostru a însemnat să unim și să împărtășim un mesaj de solidaritate și compasiune în toată regiunea”, a mai spus jucătorul.