Novak Djokovic, adevărul despre Australian Open. A recunoscut după o lună „Am încercat să nu o văd"

Novak Djokovic, adevărul despre Australian Open. A recunoscut după o lună „Am încercat să nu o văd" Sursa: Twitter

Liderul mondial Novak Djokovic a spus adevărul după expulzarea de la Melbourne. Sportivul a mărturisit că a evitat să se uite la finala de la Australian Open, dar nu a reușit. Tenismenul l-a felicitat și pe Rafael Nadal, ba chiar a recunoscut că este un "luptător incredibil".

Liderul mondial Novak Djokovic a încercat să uite tot scandalul de la Australian Open, dar nu a putut să fugă de finală. Familia sportivului s-a uitat la competiție și nu a putut să îl ignore pe colegul său, Rafael Nadal.

"Finala Openului Australiei, am încercat să nu o văd, dar familia mea o urmărea, toată lumea, soţia, copiii, deci a trebuit până la urmă să o văd", a declarat campionul sârb în conferinţa de presă de după victoria cu Musetti.

"Îl felicit pe Rafa. Este o performanţă incredibilă. Este un combatant incredibil. Nu pot să nu laud victoria lui, chiar dacă eu nu am participat. Desigur, nu a fost agreabil deloc pentru mine să părăsesc ţara în modul acela şi să văd turneul de la distanţă", a spus liderul mondial al tenisului masculin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul 2022 nu a venit cu un început spectaculos pentru sportiv, dar a reușit să facă istorie în runda inaugurală a turneului ATP de la Dubai în fața italianului Lorenzo Musetti (58 ATP), scor 6-3, 6-3.

Sursa: EPA/DIEGO FEDELE

Cu toate că tenismenul a fost criticat din cauza Australian Open, publicul l-a încurajat la Dubai Duty Free Stadium. Nu este pentru prima dată când Djokovic impresionează. Acesta a mai câștigat de 5 ori trofeul din Dubai.

Sârbul a vrut titlul de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, desfăşurat în luna ianuarie, dar spaniolul Rafael Nadal a fost cu un în pas în față. Djokovic a fost expulzat din "Ţara Cangurilor" pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Veste bună pentru Djokovic

Campionul a declarat că este contra vaccinări și preferă să piardă cele mai importante competiții ale anului 2022, printre care și Roland Garros sau Wimbledon. Cu toate astea, Valentina Vezzali, ministrul Sportului din Italia, i-a dat „undă verde” sportivului.

Valentina Vezzali a declarat că turneul de la Roma se va desfășura în aer liber. Aceasta îl vrea pe Djokovic în competiție și a uitat de regula vaccinări.

„Este un sport în aer liber și nu este necesar certificatul de vaccinare!”, a spus Vezzali. „Deci, dacă Djokovic vrea să vină în Italia să joace, îl așteptăm aici! Poate face asta, dar fără a vizita hoteluri și restaurante”, a declarat ministrul Sportului din Italia.

Competiția va pune în joc 1.000 de puncte ATP, iar liderul mondial are toate șansele de câștig.