Noul VW Golf VII: mai ieftin decât actuala generaţie

Noul VW Golf VII: mai ieftin decât actuala generaţie

Noua generaţie a gamei Golf - modelul care se confundă cu producătorul Volkswagen - va fi prezentată în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Berlin pe 4 septembrie.

Publicul larg va putea admira Golful VII abia la finele lunii viitoare, cu prilejul Salonului auto de la Paris şi apoi, la iarnă, când maşina îşi va face apariţia în showroom-uri.

Volkswagen a continuat ofensiva informaţională cu care pregăteşte lansarea celui mai vandabil model al său.

Aflasem anterior că noua platformă MQB a facilitat reducerea greutăţii noului VW Golf VII cu 100 de kilograme şi că media consumului a fost coborâtă cu aproape 25%. Bomba a venit în salva numărul doi: noul Golf va fi mai ieftin decât cel căruia îi va lua locul! Este vorba de preţul minim al gamei, după cum indică presa internaţională de specialitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Versiunile superioare şi cele bine asezonate cu echipamente opţionale vor avea preţuri piperate.

Motivul? Mulţimea de echipamente de ultimă generaţie sau existente până acum doar în gamele superioare.

Câteva exemple:

ACC (tempomatul adaptiv, care păstrează singur distanţa faţă de maşina din faţă) City Emergency Braking (frânează automat până la viteze de 30 km/h) Lane Departure Assist (avertizează şoferul dacă se părăseşte banda de mers fără semnal) Traffic Sign Recognition (monitorizează şi arată pe display semnele de circulaţie) OPS (sistemul de asistenţă la parcare cu camere 360 de grade şi vedere aeriană) Fatigue Detection (monitorizează nivelul de oboseală al şoferului şi îl invită, atunci când este cazul, să facă o pauză).

Se anunţă vremuri grele pentru rivalele Golfului: Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra, Mazda3, Seat Leon, Chevrolet Cruze sau Honda Civic.