Noul şef al DNA vrea să-l revoce pe omul lui Kovesi

Noul şef al DNA vrea să-l revoce pe omul lui Kovesi

Şeful interimar al DNA, Călin Nistor (foto), a cerut Secției de Procurori a CSM revocarea procurorului Gheorghe Popovici, pentru mai multe nereguli făcute în cadrul Direcţiei.

Având funcţie de conducere în timpul mandatului L.C. Kovesi, Popovici a săvârșit puneri sub acuzare nedemonstrate prin probe, a întocmit rechizitorii întoarse la DNA încă din Camera preliminară pentru carențele juridice, a privat acuzații de dreptul elementar de acces la dosar pentru a se putea apăra, a dispus interceptări telefonice și ambientale fără justificare, a dispus urmărirea in rem asupra unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii între care Oana Smith Haineala, Bogdan Gabor, Horațiu Dumbrava și Monalisa Neagoe, pe care îi acuza că n-au fost la serviciu, adică la sediul CSM, deși în zilele invocate există înregistrări ale ședințelor de la sediul Consiliului cu cei acuzați prezenți și acte semnate de aceștia și multe altele, scrie qmagazine.ro. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, ieri, delegarea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef al DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News