Noul președinte al PPE și fantoma Caritas-ului polonez! Fiul lui Tusk, plătit din bani furați!

Noul președinte al PPE și fantoma Caritas-ului polonez! Fiul lui Tusk, plătit din bani furați!

Rotația cadrelor este un principiu aplicat cu sfințenie de casta politico-financiară care conduce Uniunea Europeană.

De exemplu, mulți dintre foștii președinți ai Comisiei Europene ajung, după retragerea din politică, în funcții bine plătite prin diverse multinaționale. Sunt, însă, și excepții. Politicienii în putere, care nu și-au încheiat misiunea istorică, sunt mutați pe alte posturi de răspundere. E și cazul lui Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, ales cu o majoritate zdrobitoare președinte al Partidului Popular European.

Nici nu s-ar fi putut altfel, pentru că Tusk a fost singurul candidat. Ce-și propune Donald Tusk în noua funcție? Evident, să-i combată pe populiști. N-am să mă refer aici la viziunile politice, nici la misiunea lui Donald Tusk, ci la trecutul lui de pe vremea când era premierul Poloniei. Nu de alta, dar Donald Tusk este unul dintre politicienii europeni îndrăgiți în România, sau, după cum scrie un site progresist de la noi, este „cel care le-a încălzit sufletele românilor cu un discurs emoționant ținut la Ateneul român cu ocazia Centenarului”.

Știu românii cine este cu adevărat Donald Tusk? Eu mă îndoiesc. Fostul premier polonez a fost prins în timpul mandatului său într-un scandal de proporții provocat de căderea unui sistem piramidal de tip Caritas, sau, ca să fim și noi globaliști, unei Scheme Ponzi. Pentru că domnul Tusk susține că acuzațiile împotriva sa sunt o manevră a adversarilor săi, mă voi rezuma să citez publicații progresisto-globaliste pentru a vă ajuta să vă faceți o idee cu privire la această afacere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Deutsche Welle, „ (Compania n.r.) Amber Gold a activat între 2009 și 2012 și a fost fondată de Marcin P, un individ care fusese condamnat anterior la închisoare pentru fraudă bancară, delapidare și falsificare de documente, toate sentințe suspendate. Amber Gold a investit în metale prețioase și le-a oferit clienților o rată atractivă a dobânzii  pentru depozitele lor. Compania, cu sediul în Gdansk, în nordul Poloniei, a atras 50.000 de investitori și i-a înșelat pe 19.000 dintre aceștia cu 850 de milioane de zloti (197 de milioane de euro, 230 de milioane de dolari). S-a dovedit că aceasta companie era folosită pentru spălarea de bani. În timp ce era prim-ministru, se pretinde că Tusk a ignorat informațiile oferite de șeful Agenției de Securitate Internă și președintele Băncii Naționale a Poloniei, care l-a avertizat că fiul său (al lui Tusk) este implicat în schema Amber Gold Ponzi.

Se susține, de asemenea, că guvernul lui Tusk nu a făcut nimic în decembrie 2009, atunci când Comisia de Supraveghere Financiară, KNF, a emis un avertisment că Amber Gold nu avea permisiunea de a desfășura activități bancare.La vremea respectivă, Amber Gold deținea aproape toate acțiunile companiilor aeriene OLT Express, la care era angajat Michal Tusk, fiul premierului.

Se dovedește că Amber Gold considera angajarea lui Michal ca pe o umbrelă protectoare. Marcin P. a spus: "Îl angajez pe fiul premierului. Atât timp cât lucrează pentru noi, cred că suntem de neatins".

Desigur, Donald Tusk nu este responsabil pentru faptele fiului său. Nici motivul pentru care escrocul Marcin P. l-a angajat pe Michal Tusk nu-i este imputabil fostului premier polonez. De altfel, după o audiere de șapte ore, comisia parlamentară poloneză care se ocupă de ancheta afacerii Amber Gold nu a descoperit lucruri care să-l incrimineze clar pe Tusk. Sunt totuși unele indicii că Michal Tusk, care a lucrat pentru o altă firmă creată de escrocul Marcin P., ar avea ce să-și reproșeze, chiar dacă nu a fost implicat direct în escrocherie. Potrivit unui articol din 2012 al Ziarului Financiar, fostul şef de la Gazeta Wyborcza al lui Michal Tusk a publicat un editorial în care scrie că tânărul Tusk era în conflict de interese şi când lucra pentru el.

Aparent, Michal elabora întrebările pe care ziarul i le punea directorului OLT, el fiind în acelaşi timp consilierul pentru relaţii cu publicul la această companie. Și ar mai fi ceva interesant de spus în această privință, Gazeta Wyborcza este principala publicație progresistă din Polonia, lucru evident dacă ne gândim că recent însuși George Soros a cumpărat un pachet de acțiuni.

Să ne întoarcem, însă, la implicarea lui Michal Tusk în Caritas-ul polonez. Ca și o altă beizadea celebră (fiul lui Joe Biden), Michal Tusk a declarat că tatăl său nu a avut nicio legătură cu angajarea sa la firma escrocului Marcin P, ba, mai mult, l-ar fi avertizat chiar să nu se implice. Adversarii lui Tusk din Polonia se întreabă de ce fostul premier nu i-o fi avertizat și pe bieții oameni care își investeau economiile în Amber Gold? Dar aceasta este, evident, o insinuare neo-nazistă.