Este rezultatul unui studiu al intenţiilor de vot publicat vineri de Financial Times, citat de dpa.

Partidul pentru Brexit şi-ar putea adjudeca 29% din voturi la 23 mai, peste jumătate dintre cei care au votat pentru Partidul Conservator la alegerile legislative din 2017 intenţionând să-l "trădeze" în favoarea partidului lui Farage, scrie Agerpres. În total, peste două treimi din foştii alegători ai conservatorilor afirmă că vor vota cu alte partide la alegerile de la sfârşitul lunii.

Conservatorii pro-UE spun că vor vota pentru trei partide anti-Brexit – liberal-democraţi, Verzi şi o altă formaţiune nouă, Schimbarea Marii Britanii, conform studiului realizat de Financial Times pe baza mai multor sondaje de opinie.

Şi principalul partid de opoziţie, Partidul Laburist, ar urma să piardă 13% din susţinerea de la scrutinul din 2017. Foştii alegători laburişti se vor orienta mai ales spre Partidul Brexitului şi rivalul acestuia, fosta formaţiune a lui Farage, Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), indică studiul.

Într-un manifest electoral trimis săptămâna aceasta alegătorilor, Farage i-a acuzat pe May şi pe membrii parlamentului că au "trădat Brexitul" prin faptul că Marea Britanie continuă să facă parte din blocul comunitar, la aproape trei ani după referendum.