Potrivit mediafax.ro, Martin Scorsese jonglează în prezent cu mai multe proiecte diferite în acelaşi timp, printre care un film biografic despre Frank Sinatra, un film biografic despre Evel Knievel, şi drama "The Irishman" cu Robert De Niro şi Al Pacino.

Romanul spune adevărata poveste a Târgului şi Expoziţiei Mondiale din Chicago, în 1893, şi povestea criminalul în serie viclean, care a folosit prilejul oferit de târg pentru a-şi atrage victimele în cursă. DiCaprio va juca rolul criminalul în serie, Dr. H. H. Holmes, un medic carismatic şi criminal în serie, care a ucis aproximativ 200 de oameni, potrivit relatărilor.

Acest proiect cinematografie, aflat în preproducţie de peste un deceniu, îi va reuni pe DiCaprio şi Scorsese la peste trei ani după încheierea filmărilor de la "Lupul de pe Wall Street".

Leonardo DiCaprio s-a alăturat pentru prima dată acestui proiect în 2010 și îl va interpreta pe H.H. Holmes, un bărbat care a asasinat între 27 şi 200 de persoane, dintre care cele mai multe erau femei tinere. Cu o acţiune plasată în timpul Expoziţiei Mondiale de la Chicago din 1893, filmul "The Devil in the White City" va prezenta poveştile interconectate ale arhitectului Daniel H. Burnham şi H.H. Holmes, care s-a folosit de un hotel pe care l-a construit în apropiere de acea expoziţie pentru a-şi ademeni victimele.

Regizorul Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice .