Primele imagini oficiale care surprind noul model Audi A7 Sportback au ajuns pe internet înaintea galei de prezentare organizate de producătorul auto german în această seară, la Munchen.

A7 Sportback va fi dezvelit într-un muzeu de artă din capitala Bavariei, în cadrul unui eveniment cu circuit inchis, urmând să fie expus, pentru publicul larg, la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

Noul model Audi, concurent pentru Mercedes-Benz CLS, este versiunea de serie a conceptului Sportback, prezentat cu ocazia ediției de anul trecut a Salonului Auto de la Detroit.

A7 Sportback folosește arhitectura viitoarei generații A6 și urmează a fi inserat în portofoliul Audi între aceasta și limuzina A8 – așa cum A5 Sportback este plasat între berlina medie A4 și A6.

Pentru lansarea comercială din toamnă, vor fi oferite două motorizări V6, una pe benzină (noul 3.0 TSI de 290 CP) și alta pe motorină. A7 Sporaback va putea fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală quattro, dar și cu transmisia automată s-tronic.

Audi va completa gama A7 Sportback, din 2011, cu două versiuni mai puternice, S7 și RS7, dar și cu un hibrid, informează ”carscoop.com”.