Evenimentul Zilei > International > Noua metodă de a transporta cocaină! Autoritățile au rămas mască
Noua metodă de a transporta cocaină! Autoritățile au rămas mască

Noua metodă de a transporta cocaină! Autoritățile au rămas mască

Pe data de 13 februarie, ofițerii vamali și de protecție a frontierelor (CBP) americani din Cincinnati au interceptat narcotice de contrabandă într-un transport de cereale originare din America de Sud.

Pe data de 13 februarie, ofițerii vamali și de protecție a frontierelor (CBP) americani din Cincinnati au interceptat narcotice  de contrabandă (cocaină) într-un transport de cereale originare din America de Sud.

Patrulă vamală și de frontieră a SUA (CBP) a confiscat un transport de cereale din America de Sud care era acoperit de droguri în loc de zahăr.

Potrivit unui comunicat de presă, ofițerii din Cincinnati, Ohio, au interceptat pachetul pe 13 februarie care conținea aproximativ 20 de kilograme de fulgi de porumb acoperiți de cocaină.

Cum au descoperit transportul de cocaină

În timp ce lucra la transportul de mărfuri din Peru, un câine detector de narcotice CPD, numit Bico, a despistat transportul de cereale. La o inspecție ulterioară, ofițerii au găsit și testat pulberea albă pe cerealele pozitive pentru cocaină.

Într-o zi obișnuită din anul fiscal 2020, CBP a declarat că a confiscat o cantitate de peste 1.500 de kilograme droguri în porturile de intrare din întreaga țară.
Traficanții de droguri folosesc metode creative pentru a încerca transportul de cocaină.

Un exemplu de astfel de transport a fost semnalat de autoritățile din Italia după ce s-a descoperit cocaină înfășurată în boabe de cafea scobite individual, după ce a deschis un colet adresat unui șef fictiv al mafiei dintr-un film de la Hollywood.