'Sindromul vibrațiilor fantomă' este fenomenul cauzat de utilizarea intensă a telefonului mobil, conform unor observaţii ale dr. Robert Rosenberger, filosof și profesor asistent la Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA).

Conform The Independent, utilizatorii telefoanelor mobile au senzația eronată că telefonul lor sună, însă este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman în urma utilizării intense a telefonului mobil.

Astfel, când o persoană își lasă telefonul mobil în buzunar, dispozitivul devine “parte integrantă” a corpului utilizatorului.

“Oamenii continuă apoi să perceapă alte senzații, ca de exemplu mișcarea hainelor, spasme musculare, drept vibrații ale telefonului mobil, însă este vorba doar de o halucinație”, a declarat Rosenberger.

Rosenberger a declarat că un studiu recent a evidențiat că 90% dintre cei chestionați au declarat că s-au confruntat cu fenomenul vibrațiilor iluzorii. Cei chestionați au spus că sunt neliniștiți “din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie că este vorba despre mesajele text sau cele de tip e-mail, pentru că îi țin într-o stare de nervozitate”.