După două luni de verificări, anchetatorii francezi mai au două piste: fie focul a pornit de la o ţigară care nu a fost bine stinsă, fie de la un circuit electric.

Polițiștii din Paris au audiat în jur de 100 de martori, în special muncitori, paznici, responsabili ai diocezei sau reprezentanți ai firmelor care lucrau la restaurarea catedralei, scrie Digi 24.

Catedrala Notre Dame a luat foc pe 15 aprilie, în timpul lucrărilor din restaurare. Comunitatea internațională s-a mobilizat pentru a strânge banii necesari refacerii monumentului. Au fost anunțate donații în valoare 850 de milioane de euro, dar, la până la jumătatea acestei luni, au fost onorate promisiuni în valoare de doar 80 de milioane de euro. 

Incendiul de la catedrala „Notre-Dame de Paris” a fost un incendiu violent care s-a declansat în interiorul catedralei "Notre-Dame de Paris", în seara zilei de 15 aprilie 2019.
Luând rapid o mare amploare, flăcările au distrus în întregime turnul-fleșă, care s-a prăbușit, cât și o mare parte din acoperiș precum și șarpanta monumentului.

Mulțumită intervenției a sute de pompieri, structura globală a edificiului și cele două turnuri au fost cruțate, însă pagubele sunt considerabile. Intervenția câtorva sute de pompieri, până în dimineața zilei următoare, a putut să salveze structura globală a edificiului, cele două turnuri precum și fațada de apus. 

Totuși, stricăciunile și pierderile sunt considerabile, atât în interiorul cât și în exteriorul monumentului.
Incendiul a provocat o emoție foarte puternică, atât în Franța, cât și în întreaga lume, precum și o importantă acoperire mediatică. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a descris incendiul ca fiind unul „groaznic”. Insula Île de la Cité, pe care se află catedrala Notre-Dame, a fost evacuată.
În aceeași seară, președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a anunțat reconstrucția catedralei.