Evenimentul Zilei > International > NORVEGIA suspendă cooperarea militară cu RUSIA
NORVEGIA suspendă cooperarea militară cu RUSIA

NORVEGIA suspendă cooperarea militară cu RUSIA

Norvegia, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat azi că suspendă toate activităţile militare cu Rusia până la sfârşitul anului, făcând referire la evoluţia evenimentelor din Ucraina.

„După anexarea ilegală a Crimeii, Rusia a contribuit mai departe la destabilizarea situaţiei din Ucraina”, a spus ministrul norvegian al Apărării, Ine Eriksen Soreide.

„În baza unei evaluări a situaţiei din Ucraina şi a acţiunilor Rusiei, guvernul a decis să continue suspendarea tuturor activităţilor militare bilaterale până la sfârşitul anului 2014”, a adăugat ministrul norvegian al Apărării.

În martie, Norvegia a anunţat că va opri numeroase activităţi care erau planificate pentru acest an în cadrul relaţiei bilaterale cu Rusia, inclusiv o vizită a şefului forţelor navale ruse, şi că va reevalua cooperarea militară bilaterală la sfârşitul lunii mai.

Decizia anunţată azi afectează 15 vizite şi activităţi planificate pentru acest an. Totuşi, Norvegia va continua să coopereze cu Rusia în ce priveşte operaţiunile de căutare şi salvare pe mare sau în ce priveşte securitatea la graniţă.