Evenimentul Zilei > Actualitate > Noile MateBook D14 și D15 de la Huawei duc viteza la superlativ! 
Noile MateBook D14 și D15 de la Huawei duc viteza la superlativ! 

Noile MateBook D14 și D15 de la Huawei duc viteza la superlativ! 

Huawei Consumer Business Group a lansat în prima jumătate a anului acesta cele mai noi ediții ale notebook-urilor MateBook D14 și D15. Față de variantele trecute, diferența este clară: performanță ridicată, viteză mult îmbunătățită, features super utile adăugate. 

Ambele modele de notebook sunt croite atât pentru productivitate, cât și portabilitate. Pentru un display de 15 inch greutatea ajunge la 1,56 kg – adică abia îl simți în geantă. Adaptorul este și el super sleek și ușor, perfect de luat după tine în buzunar după ce ai terminat cursurile online și vrei să mergi la o cafenea să mai lucrezi. 

 

Mai devreme vorbeam de viteza pe care o aduc MateBook D14 și MateBook D15. Huawei a introdus noile procesoare Intel® Core™ din generațiile a 10-a și a 11-a care îmbunătățesc semnificativ viteza device-urilor și permit utilizarea unor features noi, precum colaborarea pe mai multe ecrane – Multi-Screen Collaboration. Dacă înainte credeai că multitasking înseamnă să stai pe Instagram pe telefon și să ai și Youtube-ul deschis pe laptop, acum poți afișa și folosi până la 3 aplicații de pe smartphone pe ecranul laptopului. Practic, conectezi telefonul la notebook ușor prin trackpad și ai tot ce îți trebuie integrat – acesta este ecosistemul Huawei. 

 

Viteza nu este singurul lucru îmbunătățit la cele două noi modele de la Huawei. MateBook D14 și MateBook D15 se bucură acum și de un procesor grafic performant de la Intel®, care îți permite să editezi foto și video la nivel profesional și chiar să te și joci. 

 

De fapt, asta mi-a și plăcut cel mai mult la aceste două modele: sunt versatile și performante la un preț mai mult decât decent. Ai de dimineață o ședință pe Zoom pentru un proiect? Activezi camera web pop-up, îți pregătești notițele și gata. Ai mai apoi de editat niște fotografii sau o animație cool pe care ai făcut-o? Te bazezi pe procesorul rapid i5, procesorul grafic care te susține și super ecranul care îți oferă calitate HD, afișaj FullView, culori strălucitoare și își mai și protejează vederea, având certificări Flicker-Free și Reduced Blue Light. 

 

Viteza, pe primul loc

Un alt upgrade de care se bucură cele două MateBook-uri de la Huawei este Wi-Fi 6, care te lasă să încarci și descarci cu o viteză de 2,4 Gbps, își oferă o acoperire mai mare și semnal mai puternic decât până acum. 

 

Huawei a mai lansat recent și MateBook X Pro, un model flagship premium care oferă lucruri pe măsură, printre care și procesoare de ultimă generație Intel® Core™ i5 și i7, sunet surround, Multi-Screen Collaboration și senzor de amprentă pe butonul de pornire. Ca să nu mai spun că are afișaj FullView, ecranul este tactil multi-punct și are doar 1,33 de kg.

 

Bine, acestea sunt doar câteva din specificațiile notebook-ului. Restul detaliilor despre familia de laptopuri MateBook Series le găsiți pe Huawei Online Store, noul magazin al companiei care abia ce s-a lansat pe 28 aprilie. Apropo, pe lângă informații suplimentare, găsiți și super oferte, precum reduceri de 800 de lei pentru MateBook D14 și MateBook D15, pe care le găsiți aici https://consumer.huawei.com/ro/laptops/matebook-d-15-2021/buy/  și aici https://consumer.huawei.com/ro/laptops/matebook-d-14-2021/buy/?skucode=80400113010000801/  .